Polisvetenskap och polisiärt arbete i teori och praktik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Polisvetenskap och polisiärt arbete i teori och praktik

Kursen riktar sig till polisanställda och andra yrkesgrupper med professionell anknytning till polisiär verksamhet och till personer som vill fördjupa sina kunskaper i polisiärt arbete. 

Under kursen belyser vi hur kunskaps- och evidensbaserat polisiärt arbete har utvecklats över tid. Genom kursen får du möjlighet att fördjupa din förmåga till ett kritiskt och lärande förhållningssätt som kan ge dig bättre förutsättningar för att hantera förändringar och omprövningar i polisiärt arbete. Vi behandlar professionaliseringen av yrkesrollen och hur den påverkas av ett ökat inflöde av forskningsbaserade kunskaper i verksamheten. Kritiska och intersektionella perspektiv kommer också att behandlas, som exempelvis genus, ålder och etnicitet. 

Studierna kännetecknas av aktivt kunskapssökande, problemlösning och reflektion utifrån ett evidensbaserat förhållningssätt. Arbetet sker både individuellt och i grupp. 

Eftersom kursen är helt nätbaserad krävs det att du har tillgång till dator, webbkamera, headset med mikrofon och god internetuppkoppling. 

Kursen ingår i Magisterprogrammet i polisiärt arbete men kan också läsas som fristående kurs.

Förkunskaper

90 hp på grundnivå, varav minst 15 hp ska utgöras av ett självständigt arbete, i något av huvudområdena polisiärt arbete, pedagogik, idrottspedagogik, statsvetenskap, rättsvetenskap, rättssociologi, socialt arbete, sociologi, kriminologi, psykologi, eller motsvarande.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Polisvetenskap och polisiärt arbete i teori och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön