Algoritmer och datastrukturer I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Algoritmer och datastrukturer I

Kursen behandlar ett antal fundamentala datastrukturer som länkade listor, stackar, köer och träd. Man undersöker hur dessa strukturer kan användas för att implementera abstrakta datatyper som sekvenser, mängder och grafer och vilka effekter på utrymme och exekveringstid olika val har. En viktig del är (matematisk) analys av exekveringstidernas beroende av problemens storlek. Allmänna principer för konstruktion av algoritmer tas också upp samt frågeställningar av typen "vilket är det teoretiskt snabbast möjliga sättet att lösa detta problem?".

Förkunskaper

10 hp programmering (Programkonstruktion, Programmeringsteknik II eller motsvarande) och 10 hp matematik, inklusive grundläggande algebra. Alternativt 45 hp inom Masterprogram i språkteknologi (HSP2M).

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Algoritmer och datastrukturer I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön