Den urbana miljön

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Gotlands Län
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Den urbana miljön

Idag bor mer än hälften av världens befolkning - över fyra miljarder människor - i städer eller urbana miljöer. Samtidigt upptar städer bara omkring tre procent av jorden landyta. Därför är det inte konstigt att många av samhällets hållbarhetsutmaningar är knutna till urbanisering och stadsliv.

På den här kursen lär du dig:- om urbanisering och stadsutveckling i modern tid, i Sverige och internationellt- om strategier för hållbar stadsutveckling med fokus på miljö, social välfärd och näringsliv- om relationen mellan stad och landsbygd - en viktig pusselbit i arbetet med hållbar stadsutveckling!- att kritiskt reflektera över vad en hållbar stad innebär - för olika människor, för olika delar av staden och för staden som en integrerad helhet.

Kunskaper om städer och urbana processer är centrala för arbeten inom bland annat stadsplanering, samhällsbyggnad, kulturvård, regionala utvecklingsstrategier, arkitektur, internationellt utvecklingsarbete och socialt arbete.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Den urbana miljön

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön