Forskningsfronten inom livsvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
10 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Forskningsfronten inom livsvetenskap

Kursen ger förståelse för och diskuterar den samhälleliga inverkan av, banbrytande upptäckter inom molekylärbiologi. Vi startar med en introduktion till de grundläggande molekylär biologiska principerna och kommer också att gå igenom omvälvande genombrott inom genteknologi och syntetisk biologi. Ett laboratoriebesök där kursdeltagarna får bereda DNA ingår. Ämnen vi kommer att diskutera innefattar bland annat: Vad är vetenskapliga hypoteser och teorier? Hur ser DNA ut och vad är dess funktion? Vad är CRISPR och hur kan man använda det inom genterapi och genetiskt modifierade grödor? Kan stamceller bota? Kan vi vaccinera mot cancer?

Undervisningstillfällena sker en till två gånger per fjortonde dag på dagar som bäst passar studenternas scheman. Kurslitteraturen har viss tyngdvikt på att läsa viktiga primära forskningsartiklar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Forskningsfronten inom livsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön