Fysikdidaktiska perspektiv på undervisning och lärande

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Fysikdidaktiska perspektiv på undervisning och lärande

Kursen introducerar ett systematiskt sätt att undervisa fysik på gymnasienivå och grundläggande universitetsnivå. Du kommer att lära dig att använda olika representationer av fysikaliska begrepp, hur du använder enkla experiment i din undervisning, och hur du engagerar elever i aktiviteter som hjälper dem att utveckla fysikaliska tänkesätt, arbetssätt, och en konceptuell förståelse av fysikinnehåll.

Dessutom kommer du att lära dig om elevers och studenters mest vanliga svårigheter och hur du kan bemöta dem i praktiken. Kursen själv använder pedagogiska tekniker som du förväntas att använda i din undervisning, såsom grupparbete och användning av enkla experiment.

Distanskursens upplägg: Kommunikation mellan lärare och studenter sker via lärplattform och e-mötesverktyg. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs.

Förkunskaper

30 hp fysik

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Fysikdidaktiska perspektiv på undervisning och lärande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön