Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik

Vill du vara med och ta fram morgondagens produkter? Det kan bli verklighet om du väljer att läsa maskinteknik vid Uppsala universitet. Du får en helhetssyn på samtliga led mellan idé och löpande produktion.

Programmet i maskinteknik ger dig goda kunskaper i traditionell maskinteknik. I många av våra kurser används systematiskt datorstöd, främst 3D-CAD (tredimensionell - Computer Aided Design). Du läser de avslutande kurserna i produktutveckling i samarbete med industrin. Det ger dig en bra grund att stå på inför dina framtida utmaningar som maskiningenjör.

Den första delen av utbildningen ger dig en bred bas. Där läser du kurser i till exempel matematik, mekanik och hållfasthetslära. Redan från början läser du tillämpade kurser som till exempel datorstödd konstruktion, maskin- element och tillverkningsteknik.

Du får arbeta med samma CAD-system som många ledande industriföretag använder. Du får perspektiv på ingenjörens roll och ansvar i kurser som till exempel kvalitets- teknik, miljöteknik och ekonomi, samt även i ditt examensarbete.

Programmet leder till en högskoleingenjörsexamen.

Maskiningenjörer finns överallt i samhället. De flesta arbetar inom det privata näringslivet. De tillverkande teknikföretagen står för en stor del av Sveriges export och omfattar en rad olika branscher. Exempel på arbetsuppgifter för yrkesverksamma maskiningenjörer är produktionsledning, projektledning, kvalitetsteknik, försäljning och inköp.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjörsprogrammet i maskinteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön