Kandidatprogram i matematik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kandidatprogram i matematik

Kandidatprogrammet i matematik passar dig som har ett starkt intresse för matematik. Du får en djupare förståelse för matematiken och lär dig inte bara hur man räknar utan också vad som ligger bakom formlerna.

Sedan nittiotalet har den matematiska forskningen i Uppsala växt och förgrenat sig inom ett stort antal olika fält. Forskningens mångfald avspeglar sig även i våra matematikprogram. På kandidatprogrammet erbjuder vi ett brett urval av kurser inom många aktuella matematiska områden.

Under de första två åren får du en god matematisk grund. Du lär dig bland annat om oändligheten och hur du kan räkna med tal i flera dimensioner. Du får även baskunskaper i programmering och beräkningsvetenskap och lär dig att lösa svåra matematiska problem med dator. Det tredje året har ett friare upplägg som ger dig möjlighet att läsa fördjupningskurser efter intresse. Du kan välja att fördjupa dig i matematisk teori eller att använda matematik för att lösa konkreta problem.

Programmet leder till en naturvetenskaplig kandidatexamen med matematik som huvudområde.

Utbildningens bredd kommer att ge dig värdefulla kunskaper i modern matematik och en hög konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Du kan arbeta som till exempel aktuarie, analytiker, IT-specialist eller data scientist. Du kommer dessutom att få behörighet till flera masterprogram, i bland annat matematik, finansiell matematik, bioinformatik, tillämpad beräkningsvetenskap och matematisk statistik.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Matematik 4 eller Matematik E

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i matematik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön