Kandidatprogram i samhällsplanering - miljö, resurser och globalisering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gotlands Län
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Kandidatprogram i samhällsplanering - miljö, resurser och globalisering

Specialisera dig till en mångsidig samhällsplanerare med inriktning mot miljöfrågor, resursanvändning och globalisering. Långsiktigt hållbar och rättvis samhällsutveckling kräver god planering. För samhällsplaneraren utgör det en spännande, mångfasetterad och angelägen utmaning. Våra vardagsliv utspelas i olika sammanhang, där både människor och platser påverkas av samhällsplanerares arbete. Resultatet märks fysiskt i till exempel bebyggelse och rekreationsområden, men också i tillgång till service eller transport.

Utmaningen att forma hållbara och rättvisa lösningar är komplex. Som planerare måste du kunna värdera och väga samhällsgruppers ibland motstridiga intressen och makt mot varandra. Du måste också vara rustad för en föränderlig och alltmer globaliserad värld.

För att kunna ta dig an planeringsutmaningen i en kommande yrkesroll, i såväl Sverige som internationellt, behöver du en mångsidig utbildning som ger dig såväl relevant specialistkunskap som ett grepp om större sammanhang. Programmets inriktning mot miljöfrågor, resursanvändning och globaliseringsprocesser innebär att du direkt fokuserar på dagens och framtidens centrala utmaningar. Programmet ges i Visby.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med samhällsgeografi som huvudområde.

Utbildningen förbereder dig för en alltmer mångsidig planerarroll som ger flera karriärmöjligheter inom såväl statliga och kommunala myndigheter som privata konsultföretag, utredningsinstitut och ideella organisationer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i samhällsplanering - miljö, resurser och globalisering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön