Kandidatprogram i speldesign och grafik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gotlands Län
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Kandidatprogram i speldesign och grafik

Kandidatprogrammet i speldesign och grafik ger dig de verktyg och färdigheter som du behöver för att kunna förstå och arbeta med spel på en professionell nivå. Programmet är specialiserat på spelgrafik, som inleds med 2D-datorgrafik för att sedan fortsätta med 3D-datorgrafik. Utbildningen varvar praktisk spelutveckling i projektform med teoretiska kurser inom speldesign och grafik.

Inom speldesign utforskas teorier och metoder i speldesign, spelutveckling och spelanalys. Som speldesigner behöver du goda kommunikativa färdigheter både för att samarbeta väl med ditt arbetslag och för att kunna designa spelarens upplevelse. Utbildningen innehåller därför kommunikativ träning som utvecklar och stärker din förmåga att uttrycka dig såväl muntligt och skriftligt, som i bild och spel. Programmet ges i Visby.

I grafikkurserna får du lära dig att producera grafik för 2D- och 3D-spel. Teoretisk och konstnärlig kunskap kombineras med andra praktiska och tekniska färdigheter som krävs för spelutveckling. Den fullständiga utvecklingsprocessen behöver normalt insatser av många yrkesroller såsom speldesigners, grafiker, producenter, testare och programmerare. Därför kommer du som grafiker också att få träna på att samarbeta i produktionsteam, vilket är särskilt viktigt i mångsidiga, och i branschen ofta internationella, spelutvecklingsprojekt. Du kan exempelvis ägna dig åt animation (2D och 3D), Motion Capture, användargränssnittsdesign (UI), eller andra specifika delar av spelutvecklingsprocessen.

 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i speldesign och grafik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön