Klimatkunskap för journalister

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
3 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Klimatkunskap för journalister

Kursen vänder sig till journalister och andra som arbetar inom mediesektorn lokalt eller nationellt med press eller etermedier och som är intresserade av att studera klimatfrågor mer ingående och att reflektera över rollen som media har för klimatomställning, acceptans av olika klimatpolitiska styrmedel och förekomsten av klimatförnekelse.

Distanskursens upplägg: Kursen har sammankomster online på Zoom på torsdagar kl. 17.15-20.00 med start 21 november 2024. Obligatoriska moment: projektarbete (rapport, muntlig redovisning och opponering/diskussion; obligatorisk närvaro under ett av redovisningstillfällen under sista kursveckan). Kommunikation mellan lärare och studenter sker under föreläsningstillfällen, via e-post och lärplattformen Studium. Dator med internetuppkoppling krävs för att följa kursen.

Examination sker genom inlämningsuppgift i Studium och på Zoom sista kursveckan. För redovisning kan även andra veckodagar gälla än veckodagen utsatt för föreläsningar. Datum för redovisning kommuniceras i början av kursen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Klimatkunskap för journalister

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön