Latinsk epigrafik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Italien
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Italien

Latinsk epigrafik

I kursen får du kunskaper, insikter och färdigheter om latinsk epigrafik och dess historia från äldsta tid och fram till och med medeltid, samt om epigrafikens roll i sin kulturella och historiska kontext. Genom praktiska exempel lär du dig att identifiera och datera olika typer av latinska inskrifter från antiken och medeltiden. Du bildar dig en uppfattning om deras innehåll samt vilken typ av information de kan ge. Kursen ger också en orientering i epigrafiska publikationer.

Undervisningen genomförs i form av föreläsningar, lektioner och seminarier samt egenstudier med angivna uppgifter. Lärarledda fältstudier, exkursioner och stadsvandringar ingår i de flesta moment. Kursen har inledande föreläsningar via Zoom.

Kursen innehåller momenten:- Introduktion till latinsk epigrafik- Arkaiska och tidigrepublikanska inskrifter- Inskrifter under senrepublik och kejsartid- Tidigkristna inskrifter och Medeltida inskrifter.

Kursen avser fem veckors heltidsstudier, varav ungefär två veckors vistelse i Rom. Deltagande i undervisningen i Rom är obligatoriskt. Undervisningsspråk är svenska, men vid eventuell samläsning med epigrafiska kurser vid andra forskningsinstitut i Rom kan engelska förekomma som undervisningsspråk på vissa moment. Du betalar själv för resa och uppehälle som deltagande på resan medför. Flertalet kursdeltagare kan erbjudas rum på Svenska institutet. Kursen ges av lärare från universiteten i Göteborg och Uppsala, i samarbete med Svenska institutet i Rom.

Förkunskaper

Kandidatexamen inklusive 30 hp latin

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Latinsk epigrafik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön