Masterprogram i ABM - Arkivvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i ABM - Arkivvetenskap

Masterprogrammet i ABM förbereder dig för arbete inom arkiv, bibliotek och museer. Programmet har tre inriktningar: Arkivvetenskap, Biblioteks- och informationsvetenskap och Musei- och kulturarvsvetenskap.

Gemensamt för alla inriktningar är att du studerar kulturarv och informationshantering ur ett samhällspers­pektiv. Det handlar om att bevara, ordna och förmedla olika former av in­forma­tion om kulturarv; i går, i dag och i framtiden. Det finns viktiga skillnader mellan den praktiska verksamheten vid arkiv, bibliotek och museer, men sam­tidigt medför framväxten av olika former av digitalt bevarande och förmedlande att de närmar sig varandra. Som forskningsfält har arkiv­vetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap och musei- och kulturarvs­vetenskap många beröringspunkter. Masterprogrammet i ABM fokuserar både det som förenar de tre ämnena och det som skiljer dem åt.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 credits) med ABM som huvudområde.

Är du nyfiken på museer och kulturarv? Då är masterprogrammet i ABM med inriktning på musei- och kulturarvsvetenskap något för dig. Antagningen pausas för läsåret 2024/25, men är öppen igen med en delvis ny utformning av programmet inför HT 25. Mer information kommer här efter sommaren 2024, så håll utkik!

Förkunskaper

Kandidatexamen. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i ABM - Arkivvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön