Masterprogram i batteriteknik och energilagring

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i batteriteknik och energilagring

Batterier krävs för drift av elfordon, lagring av vind- och solenergi samt för att möjliggöra tusentals innovationer för ett hållbart samhälle. Vill du bidra till denna utveckling? Läs masterprogrammet i batteriteknik och energilagring för att lära dig allt om batteriers kemi och teknik samt om dess påverkan på samhälle och miljö. Efter examen får du en attraktiv karriärprofil på en snabbt expanderande arbetsmarknad.

Uppsala universitet har en av Europas största utbildnings- och forskningsanläggningar för grundvetenskap och utveckling av batterier, med nära band till globala industriella producenter och användare av batterier. Programmet erbjuder dig en gedigen grund i batterikemi och teknik där du kommer i kontakt med forskningsaktiva lärare och några av de viktigaste aktörerna inom den europeiska och svenska batteriindustrin genom studiebesök, gästföreläsningar och samarbetsprojekt.

Som student kommer du att få ta del av det senaste från forskningsfronten och lära dig om hur batterimaterial och celler produceras, modelleras, testas och integreras i elfordon och elnät. Du lär dig även att kommunicera effektivt, arbeta i projektform och utveckla en övergripande förståelse för batteriteknikens roll för människor, miljön och ett hållbart samhälle. Efter utbildningen har du kompetens för att utveckla framtida batteriteknik, exempelvis som forskare, projektledare inom industrin eller konsult.

Programmet leder till en teknologie masterexamen (Master of Science, 120 credits) med batteriteknik som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 75 hp kemi och/eller kemiteknik samt 20 hp matematik. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i batteriteknik och energilagring

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön