Masterprogram i bildanalys och maskininlärning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i bildanalys och maskininlärning

Bidra till den visuella intelligensen hos morgondagens maskiner! Genom att specialisera dig inom bildanalys och maskininlärning kan du hjälpa till att bygga en bättre värld genom mönsterigenkänning och analys och behandling av visuella data.

Användningen av digitala bilder och video har ökat kraftigt under de senaste årtiondena. Genom att skapa algoritmer som hittar mönster i data istället för att förlita sig på specifika instruktioner kan datorsystem lära sig att göra intelligenta analyser av visuell information.

Masterprogrammet i bildanalys och maskininlärning ger dig en omfattande teoretisk och praktisk kunskap om dessa två huvudämnen. Du kan hjälpa läkare att planera och anpassa operationer för varje enskild patient, eller att upptäcka och bota cancer, assistera historiker i att analysera omfattande arkiv eller bidra till utvecklingen av robotar som kan förstå mänskliga känslor.

När du är klar med dina studier kommer du att vara kvalificerad för en rad olika tjänster. Detta kan till exempel vara inom mjukvaruutveckling, djup maskininlärning, artificiell intelligens, bildanalys, data mining och big data.

Bildanalys och maskininlärning är även mycket aktiva forskningsområden, och studenter med examen från masterprogrammet vid Uppsala universitet är ideala kandidater för doktorandtjänster inom ämnesområdet.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med bildanalys och maskininlärning som huvudområde. All undervisning sker på engelska.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 80 hp matematik och datavetenskap varav minst 30 hp matematik inklusive linjär algebra, envariabelanalys, statistik och sannolikhetslära, och minst 30 hp datavetenskap inklusive 5 hp grundläggande programmering. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i bildanalys och maskininlärning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön