Masterprogram i international humanitarian action

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i international humanitarian action

Masterprogrammet i international humanitarian action är en tvåårig internationell och tvärvetenskaplig utbildning som ges i samarbete med olika universitet i Europa och världen. Programmet ger professionella kunskaper för en karriär inom humanitärt arbete, nöd- och katastrofhjälp och utveckling på både nationell och internationell nivå. Programmet har även ett alumni-nätverk som kan stödja nya studenter i deras karriär.

Detta gemensamma europeiska masterprogram organiseras genom Network on Humanitarian Action (NOHA), och studier utomlands ingår i utbildningen. Programmet skapades 1993 på grund av en ökad oro inför katastrofer och konflikter samt dessas konsekvenser för samhället. För att bemöta dessa frågor finns ett behov av ett professionellt förhållningssätt som kombinerar både högre akademisk utbildning och praktisk kompetens. NOHA:s utbildning är ett av de mest väletablerade masterprogrammen i humanitarian action. Masterprogrammet har beviljats Erasmus Mundus-status vid fyra tillfällen. 

Programmet ges på engelska. Programmet leder till en teologie masterexamen med international humanitarian action som huvudområde, 120 hp.

Ansökan sker genom NOHA-nätverkets centrala hemsida www.nohanet.org.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp.Dessutom krävs mycket goda kunskaper i engelska. Dessa kunskaper brukar intygas genom ett internationellt erkänt prov eller tidigare studier vid ett universitet. Lägsta betygskrav vid prov är:- IELTS: sammanlagt betyg på 6,5 och ingen del mindre än 6,0- TOEFL Internetprov: 24 poäng (av högst 30) på skriftliga delen och sammanlagt 93- Cambridge: CAE (C1), CPE (C2)Kunskaper i andra språk och praktisk erfarenhet inom humanitärt arbete rekommenderas.

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i international humanitarian action

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön