Masterprogram i Rysslands- och Eurasienstudier

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i Rysslands- och Eurasienstudier

Har du kandidatexamen i ett samhällsvetenskapligt eller humanistiskt ämne och intresse för utvecklingen i Ryssland och det post-sovjetiska området? Vill du lära dig eller vidareutveckla dina kunskaper i det ryska språket? Vill du få en unik kombination av ämnes- och språkkunskaper som efterfrågas på dagens arbetsmarknad både nationellt och internationellt? Då är det ett program för dig!

Masterprogrammet i Rysslands- och Eurasienstudier är en tvåårig internationell utbildning som erbjuder en unik kombination av kunskaper om Ryssland och det post-sovjetiska området och intensiva studier i det ryska språket. Utbildningen har en utpräglat mångvetenskaplig karaktär och inbegriper studiet av Rysslands och Eurasiens politik, ekonomi, historia, kultur och samhälle. Under programmets gång ges du även möjlighet till en termins praktik eller intensiva språkstudier i ryska på ett europeiskt eller ryskt partneruniversitet.

Programmet leder till en filosofie masterexamen med euroasiatiska studier som huvudområde. 

Myndigheter, företag och internationella organisationer har ett stort behov av områdesexperter då det i nuläget råder brist på specialister med denna kompetens både nationellt och internationellt. Du förbereds för kvalificerade analys- och utredningsarbeten inom privata och offentliga organisationer, myndigheter och företag, både nationella och internationella, samt för en akademisk karriär.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med ett samhällsvetenskapligt eller ett humanistiskt ämne som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i Rysslands- och Eurasienstudier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön