Masterprogram i språk - Lingvistik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i språk - Lingvistik

På masterprogrammet i språk väljer du att fördjupa dig inom ett eller flera huvudområden inom det breda utbud som erbjuds på avancerad nivå inom den språkvetenskapliga fakulteten vid Uppsala universitet. Det kan vara språk, lingvistik, litteratur, med mera. Även kurser från andra fakulteter kan tas med i examen för att ytterligare specialisera utbildningen. Vissa kurser inom programmet är anpassade för onlineundervisning.

Under första året löper en arbetslivsinriktad seminarieserie samt organiserade studiebesök som är gemensamma för alla inom programmet. Utbildningen är forskningsförberedande. Undervisningsspråket på de programgemensamma kurserna är i huvudsak svenska.

Programmet leder till en filosofie masterexamen med något av följande huvudområden: finsk-ugriska språk, grekiska och bysantinologi, indologi, iranska språk, latin, lingvistik, romanska språk, semitiska språk, slaviska språk, turkiska språk och tyska.

Möjligheten erbjuds även att läsa enbart de två första terminerna av programmet vilket ger en magisterexamen omfattande 60 högskolepoäng. Även magisterexamen ger behörighet till utbildning på forskarnivå.

Förkunskaper

Kandidatexamen med lingvistik som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i språk - Lingvistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön