Sensorik och produktutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Sensorik och produktutveckling

Visst går det att mäta smak! Utifrån den sensoriska bedömningens teoretiska grunder och praktisk tillämpning av sensoriska tester med människan som mätinstrument, visas under kursen att det är möjligt att studera hur sinnen och attityder påverkar upplevelsen av den mat vi äter. Hur livsmedel och maträtter kan designas så att de bättre kan anpassas till olika målgrupper och hur olika livsmedelskomponenter kan bidra till olika smakupplevelser är också en betydande del av kursen.

Förkunskaper

Kostvetenskap A: Nutrition (30 hp) och Kostvetenskap B: Livsmedelsvetenskap (30 hp).

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Sensorik och produktutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön