Svenska som andraspråk för undervisning i de tidigare skolåren

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Svenska som andraspråk för undervisning i de tidigare skolåren

Den här kursen är för dig som vill utveckla din kompetens att undervisa i ett flerspråkigt klassrum. I kursen får du läsa om hur flerspråkighet fungerar både på samhälls- och individnivå och hur politik och språkplanering styr språkanvändningen i skola och samhälle. Du får identifiera och diskutera språklig variation samt attityder till språklig mångfald. I tre av delkurserna lär du dig om hur det svenska språket är konstruerat i förhållande till andra språk och vad som är särskilt svårt att lära sig, både grammatiskt och fonetiskt samt hur man bedömer ett språk i utveckling.

Vidare studerar du hur tillägnandet av ett andraspråk går till och vilka faktorer som påverkar inlärningen. I kursen tas också modeller för flerspråkig utbildning upp och skolämnet svenska som andraspråk diskuteras i ett historiskt och internationellt perspektiv. Du får läsa forskningsartiklar som undersökt och beskriver metoder för undervisning av flerspråkiga barn samt öva dig på att göra didaktiskt förankrade val av läromedel. Kursen breddar din kompetens att arbeta med barn med skiftande bakgrunder.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Svenska som andraspråk för undervisning i de tidigare skolåren

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön