Trafiklärarutbildning

Utbildarna i Helsingborg AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Kungsbacka
300 yh-poäng
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2025-01-20 - Kungsbacka

Trafiklärarutbildning

Trafiklärarutbildning nu även i Kungsbacka

Från och med Januari 2022 kommer vi även genomföra trafiklärarutbildningen i Kunsbacka. Mer information och en uppdaterad hemsida för just Kungsbacka kommer under våren. Vi kommer ha samma antagnings- och urvalskriterier för utbildningen i Kungsbacka som i Helsingborg, därför stämmer de uppgifterna redan nu.
Utbildningen i Kungsbacka startar i januari vecka 4 varje år, och i Kungsbacka genomförs utbildningen utan något studieupehåll, d.v.s. utbildning oavbrutet under 60 veckor.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Den grundläggande behörigheten är gemensam för alla yrkeshögskoleutbildningar och innebär att du skall ha kunskaper motsvarande gymnasienivå.

Särskilda behörighetskrav

Utöver den grundläggande behörigheten måste du även uppfylla nedanstående särskilda behörighetskrav:
• Svenska 2/Svenska som andra språk 2 eller motsvarande kurser enligt äldre bestämmelser. Betygskrav: 3/E/G.
• Körkort förarbehörighet B under sammanlagt 18 mån av de tio senaste åren. Detta krav skall vara uppfyllt senast vid ansökningstidens utgång*.
• Allsidig kör- och Trafikvana. Denna styrks genom en körbedömning som genomförs hos Utbildarna AB. Körbedömning kan även genomföras hos annan Trafiklärarutbildare i landet, efter godkännande av Utbildarna AB. Observera att du även måste göra intervju som en del i urvalet. Intervjun genomförs hos Utbildarna AB.
Bokning av tid för körbedömning görs efter att Utbildarna AB genomfört bedömning av den grundläggande- och övriga delar i den särskilda behörigheten. Mer information om körbedömningen, intervju m.m. kommer att finnas tillgänglig på vår hemsida i samband med att ansökan öppnar.

*Observera att du måste haft ditt körkort i minst 3 år av de senaste tio åren vid kursavslut för att erhålla godkännande som trafiklärare från transportstyrelsen

Urval inför antagningen till Trafiklärarutbildningen

Oftast överstiger antalet sökande antalet tillgängliga utbildningsplatser. Detta innebär att ett Urval måste göras bland sökande som uppfyller de grundläggande och särskilda behörighetskraven. Utbildarna AB använder sig av följande urvalsgrunder:
• Betyg, max 5 p
• Körbedömning, max 10 p
• Intervju och särskilt prov, max 10 p

Hitta till utbildaren

Utbildarna i Helsingborg AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för Trafiklärarutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön