Vill du veta mer eller komma i kontakt?
Kontakta EF Språkskolor direkt genom att fylla i och skicka dina kontaktuppgifter. Det syns i meddelandet vilken sida du skickat det ifrån. Och självklart är det helt gratis och inte bindande att ta kontakt eller beställa mer information.

EF Språkskolor

Strandvägen 13B
114 87 Stockholm
Sverige
Visa på karta

Utbildarens hemsida

Beställ mer information

Det är helt gratis och på inget sätt bindande

”Man utmanar sig själv” – Mikaela, Eastbourne

”Man utmanar sig själv och växer som person med hjälp av alla människor man träffar” – Mikaela 19, Eastbourne

Med närhet till London och med sina stränder ligger Eastbourne i ett av Englands mest trendiga område. Dess avslappnande caféer och fantastiska natur lockar en bred variation av internationella turister och det är en perfekt plats för segling, vindsurfing, ridning och vandring längst kusten.

Varför valde du att åka till Eastbourne?
England har lockat mig väldigt mycket sedan jag var i London på familjesemester. Valet stod först mellan Oxford, Bournemouth och Eastbourne, och jag vet inte om det var stadens placering på kartan eller miljön som lockade mig, men efter att ha valt bort den stora studentstaden Oxford och tittat lite på filmer på youtube bestämde jag mig för Eastbourne, och det valet ångrar jag inte!

Var det din idé att åka eller var det dina föräldrars?
Jag hade sett reklam från EF lite överallt under en period så jag valde att kolla upp olika alternativ och blev mer intresserad med tiden. Något som också lockade var att min mamma hade åkt till USA på språkresa när hon var ung och att hon berättade roliga saker som hon fick uppleva. Så vi pratade, planerade och sparade pengar för att jag tillslut skulle kunna åka efter studenten.

Hur bodde du?
Jag valde att bo hos en värdfamilj och hamnade hos en mycket trevlig kvinna. När jag kom dit bodde det redan tre andra tjejer där (EF studenter) och det skulle komma en till under min andra vecka så jag fick en rumskamrat. Man kan säga att det var lite mellan att bo hos värdfamilj och på studenthem. Vi fick ta hand om oss själva ganska mycket, men samtidigt så fanns värdmamman hemma, såg till att det fanns mat och svarade på de frågor vi kunde ha.

Hur kändes det att åka iväg själv?
Det var både läskigt och spännande. Jag och mamma åkte till Stockholm dagen innan jag skulle flyga och tog det lugnt, men på avresedagen när jag hade gått igenom första kontrollen kände jag att det verkligen var på riktigt; jag skulle åka själv. Min första prövning blev att hantera ett försenat flyg, men med telefonsamtal till skolan i Eastbourne och lite mat i magen så löste sig allt tillslut. De är väldigt bra på att informera regelbundet på flygplatser, så nerverna lugnade sig med tiden.

Hur såg en typisk dag ut under din språkresa?
Beroende på vilken kurs man har valt och vilken nivå man ligger på så ser skoldagarna annorlunda ut. Men en typisk dag innehöll 2-4 lektioner, oftast på förmiddagen eller runt lunch och sen hade man hela eftermiddagen till att spendera med vänner eller för att upptäcka på egen hand. På tisdagar hade jag två lektioner på kvällen, men då hade jag hela dagen fri och sedan njöt jag av en sen middag ute med mina vänner.

Jag spenderade en hel del tid i aktivitetsrummet och de anordnade aktiviteter även på vardagar. Jag provade bland annat på att dansa Zumba och måla nya skor, och några av mina kompisar provade på att segla!

Vilka nationaliteter var vanligast?
Under de tre veckorna som jag var i Eastbourne var det tre grupper som dominerade; spansktalande (Spanien, Sydamerika), asiater och tysktalande. Jag träffade inte någon svensk på skolan, men jag träffade en tjej från Norge och en från Danmark. Däremot hördes en del svenska ute på stan.

Jag är ganska glad över att det inte var så många som skulle förstå svenska där, för en del av de andra som mötte någon som förstod deras språk använde sig av det språket istället för Engelska. Jag kunde pratat svenska med mina kompisar från Skandinavien, men jag var ju där för att lära mig engelska!

Vad var bäst med din resa?
Allting var underbart, men det bästa måste nog ha varit aktiviteterna som anordnades av skolan, speciellt helgutflykterna. Som den Harry Potter nörd jag är fick jag chansen att åka till Warner Bros Studio och se en hel del material från filmerna. Även underbara dagsresor till Bath, Canterbury och London hanns med och jag är glad att jag sparade lite extra pengar för att kunna följa med dit. Det var alltid två ledare som följde med och guidade, och de var alla underbara på sitt sätt.

Har du blivit bättre på engelska efter din språkresa med EF?
Absolut! Nivån jag hamnade på kändes utmanande, vilket var bra motivation för mig. Min lärare som jag hade större delen av tiden var också väldigt bra och gjorde lektionerna roliga. Min klass var inte så pratsam av sig så läraren använde sig av träpinnar (det liknade stora glasspinnar) som han hade skrivit våra namn på. Första veckan var det en mardröm att få sitt namn draget för att svara på en fråga, men sen insåg jag att det inte var så farligt att chansa om man inte visste svaret.

Skulle du rekommendera andra att åka på språkresa med EF?
Ja, verkligen. Man utmanar sig själv och växer som person med hjälp av alla människor man träffar. Du får dessutom vänner från hela världen med olika kulturer och kanske kan du besöka dem i deras hemland? Jag funderar faktiskt själv på att åka tillbaka till Eastbourne någon gång eftersom det var en så fin, lugn men ändå energifylld stad och människorna var fantastiska.

– Mikaela, Eastbourne (Språkkurs, 2016, 3 veckor)

Läs mer

”Los Angeles – drömmarnas stad!” – Filip, Los Angeles USA

Vart åkte du och hur länge var du borta?
Detta var första gången jag åkte på språkresa. Min dröm har alltid varit att få besöka USA:s västkust, så varför inte kombinera det med språkstudier? I somras åkte jag med EF till Los Angeles – drömmarnas stad. Jag spenderade fyra fantastiska veckor där, tillsammans med andra studenter från flera håll i Europa. Det var en otroligt spännande upplevelse och även om resan endast varade en månads tid, har jag fått upplevelser för livet!

Vad var det som lockade dig till USA?
Som sagt har jag alltid velat besöka USA; att jag skulle dit var nästan som bestämt i förväg. Dock var jag inte säker på vart i USA jag ville åka på språkresa. Jag valde framför allt mellan Los Angeles och New York, båda verkar vara så häftiga städer! Men till slut valde jag LA, och det är något som jag aldrig lär ångra. Jag har sedan länge bestämt mig för att bosätta mig och jobba i just Los Angeles när jag blir större – så varför inte åka dit redan nu?

Åkte du själv eller med en kompis?
Tanken var från början att jag skulle resa själv. Men jag hade en kompis, Martin, som också var intresserad av att göra samma resa. När vi bestämde att vi skulle åka tillsammans blev jag ännu gladare. Vad kan vara bättre än att resa och upptäcka världen med en god vän? Det var första gången jag åkte utomlands utan föräldrar, så självklart var det lite nervöst. Dessutom skulle jag resa med personer som jag aldrig träffat förut.

Uppsamlingen på Arlanda var det första mötet vi hade med vår grupp. Det var väldigt spännande med tanke på att man var medveten om att man skulle spendera en stor del av sommaren med dessa personer – på andra sidan jorden. Vi hade en väldigt bra och engagerad ledare, som såg till att vi så fort som möjligt lärde känna varandra. När vi sedan hade landat i Los Angeles, efter en tretton timmar lång resa, kändes det som att vi känt varandra hela livet.

Du bodde i värdfamilj – berätta hur det var!
Alla vi som åkte tillsammans hade samma boendesätt – värdfamilj. Jag kände mig väldigt lyckligt lottad när jag upptäckte vilken bra familj jag hamnat i. Jag kan, utan överdrift, säga att jag fick den bästa värdfamiljen jag kunnat tänka mig. Familjen bestod av två vuxna, en katt och två utflyttade, vuxna barn. Vi hade det så trevligt och hittade på massor av roliga saker. Att de dessutom bodde i den härliga strandstaden Malibu, gjorde inte saken sämre. Jag bodde tillsammans med en annan EF-student, Matteo. Han var från Italien, vilket var väldigt spännande då man fick lära sig om ännu en kultur. Först var jag självklart nervös att bo hos en helt främmande familj, i en främmande stad. Men redan efter första middagen kände jag mig redan som en del av familjen.

Längtade du hem någon gång under resan?
Jag längtade hem en del i början av resan. Jag kände mig obekväm i känslan av att resa med människor jag nyss träffat. Men ganska snabbt, efter ett par dagar när jetlagen lagt sig och jag vant mig med situationen, blev det annorlunda. Redan efter första veckan började jag tänka på hur tråkigt det skulle bli att lämna gruppen om några veckor. Ett tips om du känner hemlängtan i början av resan – ge det tid. Låt det gå några dagar och känn in den nya miljön. Då kommer det med största sannolikhet att kännas mycket, mycket bättre.

Vad var det bästa med din resa?
När jag idag, tänker tillbaka på resan, minns jag så många roliga upplevelser. Det var framför allt det man fick uppleva på resan som gjorde den så pass bra. Under min Los Angeles resa fick jag bland annat uppleva Hollywood, Griffith Park, Venice Beach och Santa Monica. Dessutom fick jag uppleva Dodger Stadium (basebollarena) och Universal Studios Hollywood. Det var också otroligt roligt att få träffa alla dessa människor. Det var EF-studenter från både Sverige, Norge, Spanien och Italien. Dessutom att jag fick uppleva den amerikanska kulturen, vad gäller både mat och människor.

Vad tyckte du om skolan, lärarna och lektionerna?
EF-skolan var beläget i lokaler som tillhörde en metodistkyrka i Malibu. Klassrummen var inte överdrivet stora, men det gjorde sammanhållningen mycket bättre. Det fanns fem olika klasser, beroende på tidigare engelskkunskaper. Vi gick i skolan tre timmar om dagen, fem dagar i veckan. Lektionerna var väldigt roliga med olika övningar som både skulle stärka kunskaperna kring språket och den amerikanska kulturen. Det fanns fem olika lärare, min hette Todd. Han har länge jobbat som lärare och var väldigt intresserad av att surfa. Alla lärare var jättetrevliga och en av lärarna var min värdmamma!

Läs mer
Fråga SYV