Folkhögskolor

162 skolor

Studera vid folkhögskola

Att studera på folkhögskola innebär ofta att bo och äta på skolan, leva ett aktivt kulturliv och att lära sig på ett annorlunda sätt. Folkhögskola erbjuder också möjlighet att läsa in kurser man missat på gymnasiet eller grundskolan.

Ett annorlunda sätt att studera
Folkbildning är fri från staten, vilket innebär att det inte finns någon centralt fastställd läroplan. Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och de folkrörelser, ideella organisationer och landsting eller regioner som driver folkhögskolorna sätter därför sin egen prägel på utbildningarna.

Folkhögskola är en utbildningsform för alla, oavsett ålder och bakgrund. På utbildningarna på folkhögskolor hittar du ofta människor i olika åldrar och om du har funktionshinder hittar du många kurser anpassade till dig på folkhögskolorna.
Att plugga på folkhögskola innebär ofta att du studerar i små, tighta grupper, där man lägger stor vikt vid elevens aktiva deltagande i diskussioner. Man jobbar ofta i projektform , där teori och praktik blandas.

Ett annat sätt att leva
De flesta folkhögskolor ligger på landsbygden eller i små orter. Skolorna har ofta internat, där eleverna bor och äter på skolan. Det innebär en stark social gemenskap på fritiden och många skolor anordnar en mängd kulturella aktiviteter för eleverna, även efter skoltid. Folkhögskolor är ett roligt sätt att plugga!

Mer information om antagning och ansökan till folkhögskola

 

Om du inte finner de skolor som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter skolor kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "folkhögskola".

Fråga SYV