Information och media

Information och media passar dig som är intresserad av kommunikation i alla former. Du kan exempelvis få en karriär som TV-producent, grafisk designer, bibliotekarie eller journalist.

Läs mer

Högskola / universitet i Gävleborgs län inom information och media

Result form

Högskola / universitet inom information och media i Gävleborgs län: 1 träffar

Skola / Ort Typ
  • Högskola / universitet

Nya artiklar och studiefakta inom Information och media

De främsta studenterna vill bli traineer

De främsta studenterna vill bli traineer

58% av Sveriges främsta studenter vill börja sin karriär inom ett traineeprogram. Av de topptalanger som har gått klart ett traineeprogram är 48% chefer idag och 45% jobbar fortfarande kvar på företaget efter i snitt 7 år.

Erfarenhet viktigare än bra betyg

Erfarenhet viktigare än bra betyg

75 procent av 600 tillfrågade chefer tycker att arbetslivserfarenhet väger tyngre än bra betyg när de anställer.

Information och media i Gävleborgs län

Utbildningar inom information och media på högskola och universitet

De flesta yrken inom området kräver högskoleutbildning och många yrken kräver dessutom talang för exempelvis bildhantering eller skrivande. Enskilda kurser finns på de flesta högskolor från norr till söder. Några av de vanligaste programmen är de treåriga programmen i biblioteksvetenskap, journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap.

Gävleborgs län 

Hittar du skolor med inriktning information och media som intresserar dig i Gävleborgs län? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Gävleborgs län" eller besöka myndighetssidor för Gävleborgs län. Tänker du pendla till och från skolor inom information och media i Gävleborgs län bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de skolor inom information och media som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter skolor kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "högskola / universitet", Intresse: "information och media", Ort: “Gävleborgs län”.

Information och media