Språk

Att plugga språk passar dig som är nyfiken på andra kulturer och vill ha många alternativ. Möjligheterna sträcker sig över hela världen med jobb som tolk, lärare, reseledare och översättare.

Läs mer

Högskola / universitet i Gävleborgs län inom språk

Result form

Högskola / universitet inom språk i Gävleborgs län: 1 träffar

Skola / Ort Typ
  • Högskola / universitet

Nya artiklar och studiefakta inom Språk

Här får flest jobb efter examen

Här får flest jobb efter examen

Vilket lärosäte du ska satsa på för att säkrast få jobb varierar. Vill du bli psykolog? Plugga i Linköping. Läkare? Då bör du satsa på Karolinska. 

Så får du alla rätt på mattedelen

Så får du alla rätt på mattedelen

Förra resultatet var en besvikelse: 0,4. Nu fräschar Eric Bornestav upp mattekunskaperna inför högskoleprovet. 

Språk i Gävleborgs län

Utbildningar inom språk på högskola och universitet

På landets högskolor och universitet finns en mängd språk att studera som enskilda kurser eller som del av längre program. Du kan studera från nybörjarnivå upp till forskarnivå. De stora europeiska språken som engelska och spanska är överrepresenterade men det går också att studera mindre språk som tjeckiska och grekiska. Det går också att studera de största asiatiska och afrikanska språken som kinesiska eller arabiska.

För att bli översättare finns översättarprogrammet vid flera lärosäten.

Gävleborgs län 

Hittar du skolor med inriktning språk som intresserar dig i Gävleborgs län? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Gävleborgs län" eller besöka myndighetssidor för Gävleborgs län. Tänker du pendla till och från skolor inom språk i Gävleborgs län bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

Om du inte finner de skolor inom språk som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter skolor kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "högskola / universitet", Intresse: "språk", Ort: “Gävleborgs län”.

Språk