Komvux / Vuxenutbildare

31 skolor

Studera på Komvux

Komvux vänder sig till dig som behöver komplettera din utbildning på grundskole- och gymnasienivå. Utbildningen motsvarar den som ges i grundskolan och på gymnasiet, men studierna är mer koncentrerade och antal undervisningstimmar färre än i vanliga skolan.

Du avgör själv om du vill läsa på heltid eller deltid, dagtid eller kvällstid, eller på distans. Du bestämmer själv vilka ämnen du ska läsa, och hur du ska kombinera dem. Om du vill kan du läsa bara en eller ett par enstaka kurser.

Vem får plugga på Komvux?
Den grundläggande vuxenutbildningen är öppen för dig som är minst 20 år och som saknar kunskaper motsvarande dem man får i grundskolan. Alla som är i behov av utbildning är garanterade plats. För att få tillträde till den gymnasiala vuxenutbildningen måste du vara minst 20 år och ha grundskolekompetens, eller ha slutfört en minst 3-årig gymnasieutbildning. På den gymnasiala vuxenutbildningen kan antalet platser vara begränsat. Förtur brukar ges till sökande som anses ha störst behov och vara mest motiverade att gå utbildningen.

Vilka komvux finns där jag bor?
Här på AllaStudier hittar du vissa Komvux., men inte alla. För att få reda på vilka skolor och kurser som finns där du bor och när du kan börja kontaktar du komvux i din kommun. Gå in på kommunens webbplats och klicka dig vidare till "Komvux" eller "Kommunal vuxenutbildning". (Brukar ligga under en avdelning som heter "Utbildning" eller liknande.)

 

Om du inte finner de skolor som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter skolor kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "komvux".

Fråga SYV