ANNONS:

Dynamic header

  Kurser i Olofström inom hälsa & friskvård

  Just nu finns inga skolor på exakt din sökning
  Visar istället 6 av 6 skolor på kurser i Sverige inom Hälsa & Friskvård
  Skola / Ort Typ
  Kurser
  Kurser
  Kurser
  Kurser
  Kurser
  Kurser

  Nya artiklar och studiefakta inom Hälsa & Friskvård

  Hälsa & Friskvård i Olofström

  Hälsa / Friskvård

  Kurser inom hälsa & friskvård

  Utbilda dig inom hälsa och friskvård om du vill öka människors välbefinnande och effektivitet genom en hälsosam, stark och avslappnad kropp och ett sinne i balans. Kanske vill du bli personlig tränare, kostrådgivare eller massör? Kanske jobbar du redan i dag inom området och vill lära dig mer inom till exempel massage, pilates eller mindfulness? Hälsa och friskvård är ett stort område som innehåller en mängd olika delar, såsom kost, stresshantering, träning och massage.

  Stresshantering
  Stress uppstår när det blir obalans mellan vilka krav man själv eller andra ställer och det man kan prestera. Stress påverkar kroppen negativt på många sätt. Blodtrycket ökar, stresshormoner utsöndras, muskler spänns och på lång sikt kan stress bidra till det så kallade metabola syndromet som bland annat ökar risken för diabetes och hjärtsjukdomar.

  Kurser i stresshantering hjälper dig att hitta verktyg för att administrera tiden och öka din förmåga att ta till dig, sålla och prioritera med metoder som frigör mer tid. Tekniker som tränar och ökar din hjärnkapacitet.

  Yoga / Mindfulness
  Kurser i yoga och mindfulness handlar om att hitta verktyg som hjälper dig till balans och lugn.

  Yoga betyder förening av kropp, sinne och själ och betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker. Yoga tränar kroppen så att den blir vig och smidig men tränar också sinnet i medveten närvaro. Hatha yoga är den i Europa mest kända formen av yoga. Stavelsen ha betyder solen och tha månen. Ordet yoga betyder förening, och hatha yoga betyder således förening mellan de olika energier som solen och månen representerar.

  Mindfulness betyder medveten närvaro och är ett buddhistiskt begrepp som lyfts fram i västerländskpsykoterapi och stresshantering som en metod för att behandla olika tillstånd. Tekniken mindfulness kan användas i vardagssituationer, som att till exempel inte hänga upp sig på småsaker eller vad andra människor gör eller inte gör. Fokusering på nuet är centralt för att det ska fungera Det kan handla om att känna sig uppriktigt tillfreds medan man städar, diskar eller tvättar, och om att ta sig tid att lyssna och möta den människa man har framför sig

  Pilates
  Pilates är en lugn träningsform för dig som vill bygga upp en stabilitet och förbättra kroppshållningen. Med fokus på andningen gör man övningar på matta som ökar kroppens styrka, rörlighet, kroppsmedvetenhet och närvaro i nuet.

  Massage
  Vill du starta eget som massör? Det finns olika typer av kurser inom massage som leder till att du blir massör eller medicinsk massageterapeut.
  En massör arbetar uteslutande med kroppens mjukdelsvävnader, det vill säga med muskler, hud och bindväv. Massören arbetar huvudsakligen med massage och muskeltöjningar i friskvårdande och förebyggande syfte men kan även behandla lindrigare besvär som uppstått till följd av muskelspänningar. En massör har grundläggande kunskaper inom anatomi, fysiologi och sjukdomslära. Certifiering till massör utförs av Branschrådet Svensk Klassisk Massage och kräver ett godkänt certifieringsprov.

  En Medicinsk massageterapeut arbetar även med leder och deras rörelseinskränkningar och med direkt behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Han/hon har fördjupade kunskaper i specifik sjukdomslära inriktad på neurologiska och ortopediska funktionshinder. Masssageterapeuten har också utbildning i manuell mobiliseringsTerapi.
  Certifiering till medicinsk massageterapeut görs genom Branschrådet Medicinsk Massageterapi och kräver 2 års heltidsstudier och godkänt certifieringsprov.

  Olofström 

  Hittar du skolor med inriktning hälsa & friskvård som intresserar dig i Olofström? Om du tänker flytta bör du kontrollera bostadssituationen och ett bra första steg kan vara att söka på nätet efter "bostad Olofström" eller besöka myndighetssidor för Olofström. Tänker du pendla till och från skolor inom hälsa & friskvård i Olofström bör du lämpligen kolla upp bästa färdsättet i förväg.

  Om du inte finner de skolor inom hälsa & friskvård som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter skolor kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "kurser", Intresse: "hälsa & friskvård", Ort: “Olofström”.

  Hälsa / Friskvård

  Vill du bli en bättre personlig tränare, kostrådgivare eller massör? Utbilda dig inom hälsa, friskvård eller skönhet om du vill öka människors välbefinnande och effektivitet.

  Läs mer
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS: