12 okt 2021

Lista: 5 sköna stranduniversitet

Waikiki Beach HonoluluStock ExchangeStock ExchangeBaliStock ExchangeSanta Monica BeachStock ExchangeGotlandStock Exchange

Det är bara att erkänna. Man pluggar bättre när man trivs i miljön, och vilken miljö är bättre än strand och bad?  Här tipsar vi om fem sköna strandhäng där universitetet ligger runt knuten.

1. Hawai''i Pacific University, Honolulu, USA

Solklar på listan eftersom universitet ligger i Honolulu på  amerikanernas semesterparadis Hawaii. Har varit ett populärt svenskuniversitet i decennier kanske för att kombinationen stad och strand alltid funkar.

2. James Cook University, Cairns/Townsville, Australien

Regnskog möter korallrev, mer exotisk studiedestination får man leta efter. Utöver sköna sandstränder är det här det ultimata stället att plugga marinbiologi på eftersom Stora barriärrevet ligger utanför dörren.

3. Udayana University, Bali, Indonesien

Bali är ett mecka för sol, surf och exotisk kultur. Ett bra alternativ om du vill plugga på ett skönt ställe en termin.

4. Santa Monica College, Kalifornien, USA

Skolan vid havet i Santa Monica, som är en del av Los Angeles. Populärt av just den anledningen.

5. Högskolan på Gotland, Visby Sverige

Glöm inte de svenska pärlorna! Gotland har minst lika fina stränder som de andra på listan, och har ett ess i skjortärmen - det är gratis att studera här.

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Josefin förverkligade sin dröm – pluggade i San Diego

Josefin Wallerman bytte Stockholm mot San Diego en termin och tycker att det är bland det bästa hon gjort. – Det var helt underbart att plugga i San Diego. Universitetet var jättebra, vädret fantastiskt och människorna supertrevliga. Det var ett år efter gymnasiet som Josefin packade sina väskor och lämnade Sverige. Några månader tidigare hade planerna på en termin i Kalifornien börjat ta form.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Professorn avgår efter att hon har skolkat från sina egna föreläsningar

Kursen råkade ut för ett ovanligt fall av skolk. Inte en enda av föreläsningarna fick någon påhälsning av – läraren. Det var vid delkursen i evidensbaserad medicin vid George Washington University i USA som föreläsaren, professor Venetia Orcutt, aldrig dök upp vid något av föreläsningstillfällena. Att studenterna vid kursen blev utan undervisning påverkade inte deras betyg i negativ riktning: Alla ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-19

Cambridge och Oxford: Så kommer du in på Englands främsta universitet

15 oktober är sista dagen för att söka till Oxford och Cambridge, två av världens mest ansedda universitet. Madeleine Malina kom in på läkarlinjen i Cambridge. Här är hennes bästa tips. – Att söka till engelska universitet var ganska frustrerande, för det är mycket pappersarbete, många detaljer och ett helt ansökningssystem att sätta sig in i, säger Madeleine Malina.

Läs mer