03 nov 2011

Tips: Hitta en språkkompis

Nu finns det ett nytt sätt att lära sig ett språk snabbt. På högskolan i Dalarna finns projektet ”Hitta en språkkompis: Kör tandem” som innebär att språkintresserade från hela landet kan få kontakt med varandra på nätet för att utveckla sitt språk.

Loretta Qvarnström på Högskolan i Dalarna är en av initiativtagarna till projektet och berättar med entusiasm om den språkmötesplats de har skapat på nätet.

-Vi vänder oss till alla som har ett intresse för språk och som vill praktisera på ett annat sätt än i ett klassrum. Det funkar som ett vanligt chatroom med skillnaden att här träffas man för att träna sina språk, göra övningar, ställa frågor till varandra, säger Loretta.

Du hittar helt enkelt någon vars språk du vill lära dig och som vill lära sig ditt språk, ni blir konversationspartners.

Hur gör man?

Man går in på webbplatsen och registrerar sig, loggar in och sen kan man via olika språkrum para ihop sig med någon som har kunskaper i det språk du är intresserad av. Du kan välja att träffa din språkkompis på nätet i sk connect room eller så fungerar mötesplatsen som en första kontakt så att ni sedan kan själva bestämmer hur ni vill fortsätta träffas, via skype, nätet eller i verkliga livet.

Kom igång

Hitta din språkkompis på webben.

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 03 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Nischa dig mot teknik för att få jobb

Ny rapport visar var du har störst chans att få jobb just nu. Och det är inom teknikbranscherna som bristen på arbetskraft är störst. Arbetsgivarna söker med ljus och lykta efter kompetent personal inom teknik. Enligt Arbetsförmedlingens rapport ”Var finns jobben?” är arbetsmarknaden de närmaste åren stark för just data- och teknikyrken. Daniel Kressin, 23, gick sin egen väg efter gymnasiet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2024-02-28

Utbildningar som säkrast leder till jobb

Här listas utbildningar inom olika yrkeskategorier som säkrast leder till jobb efter din examen. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-10-19

Högskola: Öppet fram till kursstart

På många utbildningar kan man göra en sen anmälan, ända fram till kursstart. Då gäller först till kvarn. 

Läs mer