Tips: Hitta en språkkompis

Foto: Gustav Gräll

Nu finns det ett nytt sätt att lära sig ett språk snabbt. På högskolan i Dalarna finns projektet ”Hitta en språkkompis: Kör tandem” som innebär att språkintresserade från hela landet kan få kontakt med varandra på nätet för att utveckla sitt språk.

Loretta Qvarnström på Högskolan i Dalarna är en av initiativtagarna till projektet och berättar med entusiasm om den språkmötesplats de har skapat på nätet.

-Vi vänder oss till alla som har ett intresse för språk och som vill praktisera på ett annat sätt än i ett klassrum. Det funkar som ett vanligt chatroom med skillnaden att här träffas man för att träna sina språk, göra övningar, ställa frågor till varandra, säger Loretta.

Du hittar helt enkelt någon vars språk du vill lära dig och som vill lära sig ditt språk, ni blir konversationspartners.

Hur gör man?

Man går in på webbplatsen och registrerar sig, loggar in och sen kan man via olika språkrum para ihop sig med någon som har kunskaper i det språk du är intresserad av. Du kan välja att träffa din språkkompis på nätet i sk connect room eller så fungerar mötesplatsen som en första kontakt så att ni sedan kan själva bestämmer hur ni vill fortsätta träffas, via skype, nätet eller i verkliga livet.

Kom igång

Fråga SYV