Så hittar du rätt studentförening

Erik Apel
Foto: Christina Blom

Det vimlar av studentföreningar. Så här resonerade Erik Apel när han valde "sin" förening.

Erik Apel är inne på tredje året på kandidatprogrammet för globala studier med inriktning internationella relationer på Göteborgs universitet.

Det låg därför nära till hands att välja en förening med fokus på internationella frågor. Han gick med i utrikespolitiska föreningen för ett drygt ett år sedan.

– Det finns så många fördelar med att vara med i en förening, inte minst möjligheten att träffa likasinnade, och den här föreningen tilltalade mig.

– Genom föreningen håller jag mig uppdaterad, lär mig mycket och får möjlighet att gå på intressanta föreläsningar. Vi har även en diskussions- och filmklubb, säger han.

Och att vara engagerad i en förening under studietiden ser förstås även bra ut på cv:t. Det kostar ofta inte mer än en 50-lapp att gå med, och det är oftast upp till dig själv hur engagerad du vill vara. Erik tillhör dem som engagerar sig mer än de flesta. Efter bara ett halvår kandidaterade han till styrelsen:

– Förutom att påverka vilka vi ska bjuda in som föreläsare eller till panel-
debatter ger det mig möjligheten att lära mig de formella bitarna av att hålla en förening och följa upp åtaganden, säger Erik Apel.

Fråga SYV