Bombsäker ansökan
03 nov 2011

Bombsäker ansökan till musikstudierna

Hans paket utrymde lokalerna och flockade bombexperter. Här hittar du tipsen till en lyckad ansökan.

Medan polisen kallade in bombexperter för att undersöka ett misstänkt paket på tyska ambassaden i Köpenhamn, och folk evakuerades, stod avsändaren och undervisade på Rebild Kulturskole. Händelsen utspelade sig fredagen 5 oktober.

I paketet som vållade kalabalik låg 22-årige gitarristen Jakob Bangsös stipendieansökan till musikkonservatoriet i Köln.

En häpen Bangsö återger hur ansökan ska vara utformad: både dokument och arbetsprover på cd skickas i tre exemplar. Väl inslagna.

Liknande problem hade inte kunnat uppstå vid en ansökan till musikkonservatoriet i Falun.

– Nej, hos oss går du bara in på hemsidan och skriver ut ansökningsblanketter som du fyller i. Inga brev som kan bli bomber, säger Gunnar Crantz, rektor vid musikkonservatoriet i Falun.

I Falun anordnar man antagningsprov och musikteoriprov i april varje år. Då får eleverna visa upp sina kunskaper och behöver inte skicka några cd-skivor.

Gunnars 3 tips inför antagningsprovet
  • Spela något som du har en relation till. Det måste inte vara svårt.
  • Tänk inte att "jag är inte tillräckligt bra".
  • Gör det du är bra på, inte det du tror att folk förväntar sig.
Per Samuelson / TT
Senast uppdaterad: 03 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Studera i Thailand

Är du sugen på att vara i Thailand på ett så kallat "long stay"? Om du vill studera i Thailand finns många universitet som undervisar på engelska och gott om språkskolor. Många väljer också att studera på distans. Sökfunktion: Hitta din utbildning i Thailand Läs mer: Malene valde att studera i Thailand För den som vill stanna länge i Thailand kan det vara intressant att fundera på studier i landet ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-27

Han kom in på Harvard

Rasmus Cruce Naeyé lyckades med det omöjliga, att komma in på ett av världens högst rankande universitet. Här berättar han hur han lyckades! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-18

Test: Vad ska du jobba med?

Trött på att singla slant om vad du ska göra efter examen? Ta reda på vilket jobb som skulle kunna passa din personlighet.

Läs mer