Internet spärrades - för demokratin

Internet spärrades
Foto: Stock Exchange

Studentföreningen stängde av internettillgången. Syftet var att få fler till årsmötet. Men protesterna har varit få.

Det var 10 november som studentföreningen SHS – Studentnätet vid Högskolan i Skövde – skulle ha årsmöte. Föreningen ordnar billig och snabb internetuppkoppling åt sina medlemmar.

Styrelsen ville att fler skulle komma på mötet. Därför ströp man internettillgången under ett par timmar vid den tid då mötet pågick. En av de studenter som fick problem i studierna var Roland Morad.

– Jag höll på att samla in artiklar till min uppsats och så avbröts allting plötsligt. Internet var avstängt i tre timmer! Det känns väldigt fel.

Roland blev upprörd och startade en Facebook-grupp där han vädrade sina åsikter. Men bara en handfull av föreningens 750 medlemmar har gått med i uppropet. Och styrelsen har bara fått ett enda klagomål.

– Styrelsen annonserade ut det här överallt i två veckor i förväg och ingen hade några klagomål innan, säger Jimmy Carlsson, ordförande för SHS.

– Vi har prövat andra sätt att få folk att komma, vi vill ju ha demokrati. Och det blev mer demokratiskt. Förra mötet kom bara 20 och nu kom 54, det blir mer representativt, säger Jimmy Carlsson.

Trots informationen och uppslutningen är Roland Morad inte nöjd. Han säger att det är självklart vad man borde ha gjort istället för att stänga av internettillgången:

– Något annat.

Fråga SYV