04 nov 2011

Amerikanska fotbollscoacher till Stockholm

Intresserad av att kombinera studier och fotboll i USA?  På lördag besöker amerikanska fotbollscoacher Stockholm för att rekrytera unga talanger till fotbollsstipendier på sina universitet.

Lördagen 20 november hålls ett fotbollsevent i Stockholm av Kilroy Education. Då finns två fotbollscoacher från Queens college of Charlotte och North Carolina Wesleyan college till Stockholm på plats för att informera om fotbollsstipendier till universiteten och för att titta på lovande talanger.

Under dagen visar du upp vad du kan i olika träningsmoment och matchspel, du videofilmas och utvärderas av collegecoacherna. Det kommer också hållas föredrag om hur det är att plugga på college och om hur ansökningsprocessen går till

-Att åka till USA och plugga på fotbollsstipendium gör att du kommer undan mycket billigare än andra, Du tävlar för skollaget och får uppleva den seriösa satsningen amerikanska universitet gör på fotboll. Att plugga i USA är framförallt bra för den personliga utvecklingen, du blir duktig i språket och kan få en internationell examen. Det är värt mycket, säger Lars Ternström, ansvarig för fotbollsstipendier på Kilroy Education.

Så går det till

När och var?
Lördagen den 20 november kl 10 -18 på Stadshagens konstgräsplan i Stockholm

Hur?
Träning och matchspel under ledning av utbildade tränare och domare, information om college, videofilmning samt en utvärdering av dina chanser att spela collegefotboll.

Mer info
Kontakta Kilroy Edcuation

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 04 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

"Här kan man få 21 000 dollar i stipendium"

Många är intresserade av att plugga utomlands men oroar sig över kostnaderna. Få vet att det finns massor av stipendier att söka. Moa Lennartsson, Erik Nilsson och Josefin Hansson går första och andra året på NTI-gymnasiet i Lund. De är intresserade av att plugga utomlands och besöker därför Study Abroads mässa med utländska universitet i Malmö för att få svar på sina frågor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Skolan gav lyxigt sommarjobb på Malta

Drömmer du om en internationell karriär? Intresserad av en bransch där du får träffa många intressanta människor och jobba med information och service? Patricia valde hotell- och turismprogrammet på gymnasiet och praktiserar nu på lyxhotell på Malta. Att utbilda sig inom hotell- och turismbranschen är en bra väg om man vill satsa på en karriär utomlands.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-09-09

Ville surfar på ny sommarkurstrend

Att plugga på sommaren för att spetsa betygen har länge varit otänkbart för många svenska ungdomar. Det håller på att förändras menar Anna Skarborg på Upgrades Education som nu startar en ny typ av språkresa utomlands. Ville Hasselgren ska surfa och förbättra engelskan i sommar.  Anna Skarborg på Upgrades Education har på senare tid märkt av ett trendbrott bland svenska ungdomar.
Läs mer