13 nov 2014

Mitt i en internationell hotellkarriär

Daniel Reyes har pluggat på Swiss Hotel Management School i Schweiz i två år. Utbildningen har tagit honom till ställen som Ibiza, Kanarieöarna, Montreux och Stockholm. Och han siktar på att fortsätta karriären utomlands.

Daniel Reyes jobbade i kök men kände att han ville vidareutbilda sig inom samma bransch. Efter en informationskväll om olika hotellskolor insåg han att det han sökte var en utbildning inom hotel management som gav honom ”hela paketet”, en bred utbildning inom hotell.

Internationella kontakter

- Jag valde SHMS i Schweiz, mycket för att det var mindre svenskar där i jämförelse med andra hotellskolor. För mig som är nyfiken på andra kulturer var skolan perfekt, det fanns studenter från hela världen. Idag har jag stor nytta av det, var jag än vill resa eller jobba så har jag flera personer i det landet jag kan ringa, berättar Daniel.

Och jobberbjudanden från spännande ställen har han faktiskt fått tack vare tidigare klasskamrater.

- Jag fick ett erbjudande via telefon som restaurangchef i Costa Rica. Det var en kompis till mig från skolan som inte kunde ta jobbet och tänkte då att jag skulle passa, säger Daniel och skrattar.

Daniel fick tillgodoräkna sig första året av programmet eftersom han redan hade jobbat i branschen, vilket gjorde att han tog en bachelorexamen i raketfart på två år. Under utbildningen får man insyn i alla delar av en hotellverksamhet och den teoretiska grunden som behövs för att bli en bra ledare.

Skolans namn ger skjuts i karriären

Daniel har märkt av att skolans goda namn har hjälpt honom att nå dit han vill.

- Det märks framförallt utomlands att man kommer långt med diplomet från skolan, det är en högt värderad utbildning i branschen.

Utbildningen innehåller mycket praktik och till hjälp för studenterna finns ett ”internship office” på skolan med mycket kontakter i branschen.

- När jag ville göra praktik på Ibiza skickade jag ut ansökan till alla hotell och sedan följde skolan upp, ringde hotellen och presenterade sig och mig. Det gav en helt annan tyngd, berättar Daniel.

Daniel har jobbat ett par år utomlands, på fyra- och femstjärniga hotell i Montreux, Kanarieöarna och Ibiza, framförallt i receptionen. För tillfället jobbar han på Elite Marina Towers, ett nytt hotell i Stockholm. Men han planerar att jobba utomlands igen.

- Jag planerar att jobba utomlands tills jag har avancerat till en nivå jag är nöjd med. Sedan kan jag tänka mig att jobba i Sverige, säger Daniel.

Fakta om Swiss Hotel Management School

SHMS Swiss Hotel Management School är Schweiz största engelskspråkiga Hotel Management-skola. SHMS erbjuder ett stort urval av akademiska utbildningsprogram i världsklass inom Hospitality, Events och Tourism Management. Diplomutbildningarna Swiss Diploma och Higher Diploma kombinerar teoretiska och praktiska moduler och inkluderar två praktikperioder där studenterna får värdefull branscherfarenhet.

SHMS två campusområden i Caux och Leysin välkomnar studenter från över 65 länder vilket gör studentlivet till en riktig internationell erfarenhet. Caux har en unik lokalisering nära den sprudlande staden Montreux. Skolans campusområde ligger i det historiska Caux Palace. Leysin är en internationell skidort som erbjuder ett stort utbud av fritids- och sportaktiviteter.

Information om alla skolans utbildningar

Senast uppdaterad: 13 nov 2014

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Rankning

Rankning är omdebatterat i utbildningsvärlden. Helt klart är ändå att det är viktigt för studenter som väljer högskola världen över. Rankning är ett sätt att mäta kvalitet i högre utbildning eller forskning. I jämförelse med annan kvalitetsgranskning skiljer sig rankning genom att bedömningarna är relativa – några absoluta kriterier för ”minimumkvalitet” existerar inte.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Han fick sportstipendium i USA

Vill du idrotta samtidigt som du pluggar – i USA? Jörgen Ekdahl tyckte det var lätt att få stipendium. Här ger han sina bästa tips. – Jag har trivts hur bra som helst, det var mycket med skolan och med laget. Jag hade hoppats på ett år till! Jörgen Ekdahl kommer från Lerum i Västra Götaland. Han började sin bana som simmare och gick så småningom över till triathlon.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Studera utomlands med funktionshinder

Är du ung, funktionshindrad och vill uppleva världen? Då finns det massor av hjälp att få i Sverige, både att hitta utbildningen och att få hjälp ekonomiskt.Vi träffar Louise Forell som är i Salzburg på ett stipendium. Louise Forell, 20 har varit i österrikiska Salzburg i en månad. För henne handlar vistelsen om att bli bättre på tyska samtidigt som hon får utöva sin passion, rullstolsbasket.
Läs mer