Plugga historia på Youtube
18 okt 2021

Plugga historia på Youtube

Vad kan vara tråkigare än historia, med dammiga kungar och krig? Två lärare försöker ändra på det.

En ny sorts historieundervisning har uppstått på Youtube. Med hjälp av omskrivna populära låtar har två amerikanska historielärare gjort ämnet roligt.

Självklart har skaparna ”Mrs B” och ”Mr H” också gjort kreativa musikvideor till musiken. Lärarna tar upp ämnen från spridda delar av världshistorien i låtarna.

Bland annat har Lady Gagas ”Bad romance” blivit ”The French Revolution” och Madonnas ”Vogue” blivit ”Chinese Dynasties”. Andra ämnen är Korstågen, Cleopatra och Martin Luther.

I en kommentar säger de båda skaparna att uppståndelsen varit överväldigande och att de jobbar på att skapa fler musiksnuttar. Planen är att snart också skapa en egen hemsida.

Låtlistan har i skrivande stund nästan femtio titlar.

Tips: Utbildningar inom historia

Historia

Religionshistoria

Idéhistoria

Musikhistoria

Kulturhistoria

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Olof, 17, pluggar och driver fyra företag

Nu ska han dessutom gå ut gymnasiet på bara två år. Efter det väntar studier i ekonomi och juridik. Olof Gustafsson, 17, ska förutom att driva fyra företag nu även gå ut gymnasiet på två år i stället för tre. Varför? – För att tjäna tid. Ett år är en lång tid och jag vill kunna nå vissa av mina mål så snabbt som möjligt. Vad ska du göra efter studenten då?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-09-23

Polischefen: Förbjud alla studentflak

Stora risker när berusade studenter åker på osäkra flak. "Hela grejen med studentflak borde förbjudas." Snart börjar perioden då Stockholms gator fylls av hundratals studentflak med glada och sjungande ungdomar på. Normalt sett får man inte färdas på flak eller släp, men om man uppfyller vissa krav är det ändå tillåtet vid till exempel skolavslutningar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-04-24

Nu kan du välja om till gymnasiet

Känner du att du har valt fel till gymnasiet? Det är inte för sent. Nu börjar omvalsperioden, när du kan göra ändringar i din ansökan.
Läs mer