Lär dig utveckla egna applikationer

Lär dig utveckla en app
Foto: Hyper Island

Designskolan Hyper Island har startat en ny utbildning för utveckling av applikationer till mobiltelefoner. Den nya marknaden har fantastiska affärsmöjligheter.

–  Det kommer att vara helt avgörande för branschen att det utbildas nya förmågor som besitter kunskaper om hur man utvecklar mobila applikationer, säger Charlotte Sundåker, marknadschef på Hyper Island.

För att möta ett växande behov av applikationsutvecklare valde Hyper Island att i höst starta utbildningen Application Designer and Developer for Mobile Devices.

– Vi vill med våra utbildningar och studenter fortsätta att driva Sverige som tekniknation framåt, säger Charlotte Sundåker i ett pressmeddelande.

Hur ser utbildningen ut, rent praktiskt?

– Den kommer att ha samma koncept som alla våra utbildningar. Vi arbetar i så kallade moduler på ett antal veckor. Under dessa veckor jobbar studenterna med cases på uppdrag av företag såsom till exempel Ikea, Natur & Kultur och SJ. På Hyper Island har vi inga lärare eller läroböcker, i stället tar vi in specialister och föreläsare från branschen. Utbildningen är på 1,5 år och avslutas med 16 veckors praktik, säger Charlotte Sundåker.

Kommer ni att ha några samarbeten med mobilbranschen under utbildningen?

– Ja. Hyper Island kommer att samarbeta med både lokalt förankrade mobilexperter och internationella föreläsare.

Applikationer till Iphone och Android har på kort tid skapat en helt ny marknad med fantastiska affärsmöjligheter. En riktigt bra app-idé kan göra upphovsmannen till en förmögen stjärna.

Utbildningar inom teknik

Fråga SYV