Plugga språk och få ett försprång

Engelska och japanska är mest populärt. AllaStudier.se ger dig listan till utbildningarna.

Språkresorna har under 50 års tid gett miljontals svenskar ökade kunskaper i olika språk och spännande möten med andra människor och kulturer.

– Vi har noterat en ökning av de traditionella tre veckor långa språkresorna under sommarlovet som mestadels lockar 15–16-åringarna. Det finns också ett stort intresse för längre språkstudier utomlands – inte minst i engelska. Under de senaste åren har intresset för att studera japanska i Japan ökat mycket kraftigt, säger Susanna Grävare-Nyvall, vd för STS, Student Travel Schools.

I språkresornas barndom handlade det oftast om några timmars pluggande i skolsal – sedan väntade badstranden i Torquay eller någon annan badort i England.

– Så är det fortfarande, men i dag vill ungdomarna själva utforma mer av sin upplevelse. Språklärandet kombineras med fotbollsspel, ridning eller något annat intresse. Många väljer också att läsa mer intensivt.

För många ungdomar blir språkresan livets första internationella äventyr när de får bo hos en värdfamilj i ett främmande land.

– De flesta känner att de utvecklas och växer som person och med sig i bagaget hem har de massor av nya intryck och många nya vänner, framhåller Susanna Grävare-Nyvall.

Tips: Språkutbildningar

Fråga SYV