18 okt 2021

Plugga språk och få ett försprång

Engelska och japanska är mest populärt. AllaStudier.se ger dig listan till utbildningarna.

Språkresorna har under 50 års tid gett miljontals svenskar ökade kunskaper i olika språk och spännande möten med andra människor och kulturer.

– Vi har noterat en ökning av de traditionella tre veckor långa språkresorna under sommarlovet som mestadels lockar 15–16-åringarna. Det finns också ett stort intresse för längre språkstudier utomlands – inte minst i engelska. Under de senaste åren har intresset för att studera japanska i Japan ökat mycket kraftigt, säger Susanna Grävare-Nyvall, vd för STS, Student Travel Schools.

I språkresornas barndom handlade det oftast om några timmars pluggande i skolsal – sedan väntade badstranden i Torquay eller någon annan badort i England.

– Så är det fortfarande, men i dag vill ungdomarna själva utforma mer av sin upplevelse. Språklärandet kombineras med fotbollsspel, ridning eller något annat intresse. Många väljer också att läsa mer intensivt.

För många ungdomar blir språkresan livets första internationella äventyr när de får bo hos en värdfamilj i ett främmande land.

– De flesta känner att de utvecklas och växer som person och med sig i bagaget hem har de massor av nya intryck och många nya vänner, framhåller Susanna Grävare-Nyvall.

Tips: Språkutbildningar

Arabiska

Engelska

Franska

Italienska

Japanska

Kinesiska

Ryska

Spanska

Tyska

TT / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 18 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Språkkurser utomlands

Att studera språk i landet det talas är bra mycket mer effektivt än att rabbla glosor i ett svenskt klassrum. Lär dig ett språk snabbt, träffa människor från hela världen och få massor av upplevelser genom att gå en språkkurs utomlands. En språkkurs utomlands är öppen för alla, oavsett vilka förkunskaper i språket man har. Du kan alltså vara helt nybörjare.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Här vill vi helst plugga

Storbritannien är svenskarnas populäraste studieland. Upplevelsen viktigast när vi väljer studieland visar undersökning. Oskar och Astha går IB-programmet och väljer mellan USA och England. 2010 var det 30 800 svenskar som pluggade utomlands med studiemedel, dvs en ökning med 5 % i jämförelse med året innan. Och tittar man på listan över de tio mest populära länderna är det få överraskningar. ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-19

Studera utomlands med funktionshinder

Är du ung, funktionshindrad och vill uppleva världen? Då finns det massor av hjälp att få i Sverige, både att hitta utbildningen och att få hjälp ekonomiskt.Vi träffar Louise Forell som är i Salzburg på ett stipendium. Louise Forell, 20 har varit i österrikiska Salzburg i en månad. För henne handlar vistelsen om att bli bättre på tyska samtidigt som hon får utöva sin passion, rullstolsbasket.
Läs mer