08 okt 2021

Han pluggar ledarskap hos Runar

Rody El-Haddad är chefen som inte har en enda krona i studielån. Istället har han ett företag i ryggen som ger honom den utbildning han behöver. Just nu har han Runar Søgaard som mentor.

Rody började jobba som säljare direkt efter gymnasiet och fick snabbt mer ansvar. För honom var det aldrig riktigt aktuellt att plugga på högskola.

Min karriär inom försäljning gick bra, jag mådde bra och kände att det här är vad jag vill göra. Därför var det aldrig aktuellt att plugga på högskola, berättar Rody.

Vägen från säljare vidare till säljcoach, platschef och nu försäljningschef för hela företaget gick spikrak och idag basar han över 30 medarbetare på flera olika kontor runt om i Sverige. Och han är bara 28.

Jag kom långt på min sociala kompetens. Men jag tror inte på tur eller slump, det handlar om vilja, fokus och hårt arbete, säger Rody.

Allteftersom hans ansvar i företaget växte satsade företagsledningen på att ge honom de utbildningarna han behövde. Olika typer av ledarskapsutbildningar, brain management och mentorprogram har gjort att Rody har fått lära känna sig själv på ett nytt sätt.

Det var framförallt mötena med min mentor Mats Hagelin som vände upp och ner på mig som person. Oavsett vad jag frågande honom undrade han vad jag tyckte. Det var det som programmet gick ut på, att förstå vem jag är och vilken typ av ledare jag är. Det viktigaste av allt är att vara sig själv i sitt ledarskap.

För tillfället har Rody Runar Sörgaard som mentor i en ledarskapsutbildning genom Runars företag Next level Consulting.

När jag fick höra av ägaren att jag skulle ha Runar som mentor tänkte jag ”vad sysslar de med”, men är det något jag har lärt mig som ledare är det att inte döma så snabbt, säger Rody.

Det visade sig vara en  kurs med många bra praktiska redskap i hur man driver en grupp framåt. Och Runar är en person med bra värderingar och stor erfarenhet av att driva företag tycker Rody.

Jag vill förtydliga att det INTE finns någon religiös anknytning till kursen, säger Rody och skrattar.

Populära utbildningar att gå genom arbetsgivaren

UGL-kurs

Ledarskap

Förhandlingsteknik

Retorik

IT- användare

Engelska

Franska

Spanska

Kinesiska

Digital bildhantering

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Yrken där lönen ökar mest

De svenska lönerna har i snitt ökat med 43 procent de senaste åren, enligt Dagens Nyheter. Här är de yrken som ökat mest — och minst. Att jobba i butik har visat sig vara en lönsam yrkesroll, åtminstone sett i procentuell utveckling. Under de senaste tolv åren har handelsanställdas löner ökat med hela 50 procent. Gruppens snittlön har stigit från 16.300 till 24.400 kronor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-02-03

Så tar din kompetens dig till nästa jobb

Din kompetens är vad som gör dig anställningsbar på arbetsmarknaden.  När du löneförhandlar eller söker ett jobb är det viktigt att visa vilken kompetensutveckling du fått exempelvis via jobbet och hur du använt det du lärt dig.– Arbetsgivaren vill ha en så färdig produkt som möjligt, säger Barbro Tidemyr, coach på Unionen. På dagens arbetsmarknad tävlar du ständigt med andra om vem som är mest ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-15

Utbildning för dig som jobbar

Vill du utvecklas på jobbet eller helt byta spår i ditt yrkesliv? Det finns flera sätt att utbilda dig samtidigt som du jobbar. Läs mer här!

Läs mer