Här pluggar du gratis till personlig tränare
28 okt 2021

Här pluggar du gratis till personlig tränare

På Katrinebergs Folkhögskola finns utbildningen till personlig tränare som är gratis och berättigar till studiemedel. Det är unikt.

Utbildningar inom hälsa och träning ligger i tiden. En av de skolor som har lyssnat av trenderna är Katrinebergs folkhögskola som har en utbildning till personlig tränare.

Utbildningar till personlig tränare och inom hälsa och idrott

Utbildningar till personlig tränare

Utbildningar inom hälsa

Utbildningar inom idrott

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Så vitt vi känner till finns det ingen annan utbildning till personlig tränare som är studiemedelsberättigad, säger Gösta Hassel, rektor på skolan.

Leder till intyg och licens inom styrketräning

Utbildningen som är en termin leder till intyg om att man utbildat sig till tränare och en licens inom styrketräning genom Elejko.

På utbildningens  läser du bland annat idrottsfysiologi, beteendevetenskap, branschkunskap, näringslära, anatomi och marknadsföring och försäljning. Du får även praktisera dina nyvunna kunskaper på andra elever på skolan.

Det är stort intresse för kursen och vi tar bara in 12 deltagare. Det är viktigt att du har gått ut gymnasiet och en fördel om du har  erfarenhet från friskvård eller idrott, säger Gösta Hassel.

Mer information om utbildningen

Intervju från 2010 

Senast uppdaterad: 28 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga till dövblindtolk – jobba på frilans

Vill du jobba med människor, lära dig ett annorlunda språk och göra något utmanande? För en dövblindtolk är ingen dag den andra lik. Vad gör en dövblindtolk? - En dövblindtolk tolkar genom taktil tolkning så att personen ”känner” språket istället för visuellt teckenspråk. Man berättar vad som händer, var man befinner sig, vilka som är där och i vilket sammanhang – så kallad syntolkning.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Sök höstens hetaste Make Up-utbildning

Make Up Institute är en internationell skola som sedan länge ligger i framkant när det handlar om makeup- och hårstylistutbildningar. Vid Odenplan i centrala Stockholm huserar den kända skolan, Make Up Institute. Många makeup-artister har börjat sin karriär som elever här för att sedan gå vidare till att jobba med exempelvis mode, tv, film eller teater.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-21

Fler vill plugga och jobba heltid

Vill du ta en kurs men samtidigt fortsätta att jobba? Då är du inte ensam. Fler efterfrågar utbildningar med undervisning på tider som gör att man kan behålla sitt heltidsjobb. Som en följd av efterfrågan ökar Folkuniversitetet antalet diplomutbildningar, där undervisning sker 1-2 kvällar i veckan.

Läs mer