"Det gick smidigt och lätt att söka till Storbritannien"

Amina Sellberg på bussen med Big Ben i bakgrunden
Foto: Privat

Amina Sellberg sökte till både till brittiska och amerikanska universitet förra året. Här berättar hon hur det gick och ger tips till andra.

Den 15 januari är sista ansökningsdag till brittiska universitet. Amina, 22 år från Lund pluggar just nu Advertising, Public relations and media på Middlesex University i London. För precis ett år sen var hon mitt uppe i ansökningsprocessen till brittiska univeristet. Samtidigt sökte hon till amerikanska universitet.

I jämförelse med amerikanska universitet var processen till Storbritannien mycket lättare och gick snabbare, säger Amina.

Amina tyckte egentligen inte att hon stötte på några större problem på vägen,dessutom hade hon en kompis som sökt någon månad tidigare som hon ringde om det var något hon undrade över.

I ansökan vill de att man skickar med en akademisk referens och eftersom jag inte studerat på högskola i Sverige fick jag vända mig till min gamla gymnasieskola.  Jag hade tur och fick hjälp av min gamla handledare, annars hade det varit problematiskt, säger Amina.

Hon spenderade väldigt mycket tid med att suga åt sig all information hon kunde hitta på olika hemsidor. Londonsvenskars forum var väldigt hjälpsamt och hon hittade också ett antal svenska bloggare som studerade vid engelska universitet.

Det är också Aminas råd till andra svenskar som ska söka till Storbritannien:

Sug åt er så mycket information som möjligt innan ni söker. Läs, läs, läs. Om ni känner någon som studerar i England, utnyttja den personen genom att ställa frågor.

Guider till studier i Storbritannien

Fråga SYV