Vanliga frågor och svar

Frågor och svar
Foto: Stock Exchange

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om AllaStudier.se.

Vad är AllaStudier.se?

AllaStudier.se är den kompletta guiden till studier. Vi samlar Sveriges skolor och utbildningar under ett och samma tak och kombinerar detta med en stark sökmotor så blivande studenter lätt och snabbt kan hitta en favoritutbildning eller få en överskådlig lista över dessa.

Utöver detta så har vi en stark redaktionell inriktning som ger besökare inspiration, råd, guider samt fakta för att hjälpa blivande studenter att lättare ta ett beslut.

Var är Syoguiden?

Den gamla sidan Syoguiden har fått ge plats för AllaStudier.se. Den information som var Syoguidens kännetecken har vi uppdaterat och presenterar nu under fliken Studiefakta.

Hur hittar jag det jag söker?

AllaStudier.se är uppdelat i fem kategorier: Utbildningar, Skolor, Artiklar, Studiefakta och Forum.

Under Utbildningar hittar du de utbildningar du söker genom att skriva in sökord. Du kan avgränsa din sökning med knapparna till vänster, genom att exempelvis söka efter KY-utbildningar eller folkhögskoleutbildningar.

Under Skolor hittar du de universitet, högskolor, folkhögskolor, komvux, gymnasier eller andra lärosäten du söker genom att skriva in sökord.

Under Artiklar har vi samlat artiklar som har med studier att göra. Du hittar guider, intervjuer med intressanta personer, nyheter och mycket mer.

Under Studiefakta hittar du bakgrundsinformation om studier. Där finns bland annat information om studiemedel, stipendier och fakta om hur det är att studera utomlands.

Under Forum får du dagligen svar på dina personliga frågor av vår studieexpert Chris Wigh.

Hur skapar jag en ny tråd i forumet?

Klicka in på den kategori där du har en fråga, till exempel Gymnasium eller Högskola. Inne på kategorisidan hittar du ett formulär. Skriv in din fråga och skicka. Nu har du skapat en tråd.

Jag vet att en utbildning finns. Varför hittar jag den inte på AllaStudier.se?

Vi får all vår utbildningsinformation från landets studieanordnare genom Skolverkets databas som heter Susa-navet. Om en utbildning inte finns hos oss beror det på att skolan inte lagt in den i databasen.

Var hittar jag jobb?

AllaStudier.se erbjuder en komplett guide till studier. För att söka jobb hänvisar vi till vår systersida Metrojobb.se.

Fråga SYV