Dansskola visar upp poledance
– i Stockholms tunnelbana

Striptease i tunnelbanan

Lördagen 15 januari blir det poledancing i Stockholms tunnelbana. Klockan 15.30 börjar nio personer från dansskolan studio Dancing Queen att dansa runt stolparna i tunnelbanevagnarna från Kungsträdgården in mot centrum.

– Vi tyckte det var dags för Stockholm att få lite underhållning! säger Petra Larsson från dansskolan studio Dancing Queen som anordnar eventet.

Dansandet i tunnelbanan är ett marknadsföringstrick för tävlingen Battle of the Pole. Gruppens mest kända ansikte är Sara Lumholdt, känd från popgruppen A-teens som turnerat med Britney Spears och sålt över sex miljoner skivor.

– Poledance är väldigt bra träning, ett bra komplement om man gillar att dansa. Det handlar om att hitta sitt rätta jag. Folk tror att det handlar om strippklubbar men då får man förklara att det verkligen inte är det. Det är träning. Sen utför vi ju dans i tricken men vi är inte nakna och får inte pengar för det, säger Sara.

Tror du att ditt jobb kan påverka din medverkan i ett familjeprogram som Melodifestivalen?

– Jag tror inte många dömer mig för att jag har det här jobbet. Nu ger jag folk en utbildning, en känsla, säger Sara.

Utbildningar inom dans har blivit allt vanligare under senare år. Idag kan du bland annat studera orientalisk dans, lindy hop och västafrikansk dans.

Vad tycker SL om poledancing i tunnelbanan?

– Vet inte, vi får se. Vi väljer att inte väcka den björn som sover. Förra året på Drottninggatan var köpmannaföreningen positiva. Polisen var inte lika glada, säger Petra.

Kan du avslöja något om framträdandet?

– Det kommer både att vara påklätt och avklätt, och avancerade trick. Vi rekommenderar inte andra att härma det vi gör.

Hon ser inga problem med att visa upp poledancing i tunnelbanan en lördagseftermiddag när många barnfamiljer är ute.

– Det är inte porrigt, det är mer akrobatik. Vi håller oss från erotik, säger Petra.

Fler ovanliga kurser

Fråga SYV