STS Au-pair erbjuder fler spännande programländer

Foto: STS

STS Au-pair har flera nya länder i sitt utbud. Kolla närmare här.

För STS Au Pair är det unikt att kunna erbjuda en mångfald av programländer som USA, Storbritannien, Nya Zeeland och Frankrike som ska passa den enskilde au pairen och henne/hans önskemål och förväntningar. I framtiden hoppas vi kunna erbjuda fler spännande länder. Men viktigast för oss är ändå att vara ett tryggt val för au pairen och det gör vi genom ett professionellt tillmötesgående med vår kunniga och erfarna personal som förbereder au pairen på bästa möjliga sätt inför sin kommande au pair –vistelse. STS Au Pair och våra partner är alla medlemmar i IAPA (International Au pair Association), som säkerställer programmets kvalitet och att vi som medlem måste följa deras riktlinjer.

Vår största destination är fortfarande USA som har en väl inarbetad au pair – kultur med ett tydligt regelverk som är godkänt av amerikanska myndigheter. För att kunna arbeta som au pair i USA måste du gå via en organisation som hjälper dig med ett lagligt visum. Detta är det program som är mest förmånligt för au pairen när det bl a gäller veckoersättning, studiebidrag, flygbiljett t/r som ingår, förberedelsekurs i New York.

Under två års tid har STS Au pair erbjudit Storbritannien och under denna tid har det snabbt blivit vårt näst största programland. Många är intresserade av den engelska kulturen och närheten till Sverige lockar de som inte är redo att ta steget över Atlanten. Det är viktigt att gå via en organisation så att man får de rätta förberedelserna och även kontaktperson på plats i landet. Vi ser även till att au pairen skriver ett kontrakt med värdfamiljen som tydligt reglerar deras arbetssysslor, ledighet och lön.

Även Nya Zeeland är en nyhet för 2010 och intresset att åka dit har varit mycket stort och nu i januari åker våra första förväntningsfulla au pairer iväg för att upptäcka detta exotiska äventyrsland.

Frankrike är nytt för 2010 och lockar au pairer intresserade av den franska kulturen. Här får au pairen chansen att förkovra sig i det franska språket och det är obligatoriskt att au pairen studera franska under sin vistelse. Vi placerar främst runt Paris och au pairen arbetar generellt med barn i skolåldern.

Vi på STS Au Pair tycker det är fantastiskt roligt att kunna få vara med och generera internationella medborgare och bygga broar mellan olika kulturer. Erfarenheten och kunskapen man får med sig efter en au pair-vistelse blir en unik merit i ett framtida CV.

Fråga SYV