Guide: Så hittar du sommarjobbet

Foto: Eero Hannukainen

Kolmårdens djurpark är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för sommarjobb. Men hur lyckas man få jobb där? Vi guidar dig till de mest spännande sommarjobben.

Kolmårdens djurpark är en av Sveriges största arbetsgivare för sommarjobbare. Varje sommar får 350 personer jobb i djurparken och 200 stycken på hotellet.

–  Kolmården har ett starkt varumärke som lockar många. Förra året hade vi ca 10 000 sökande, berättar Silvy Bohlin, media och PR-ansvarig.

Och det är inte svårt att förstå varför många vill jobba på Kolmården.

– Vi har över en halv miljon besökare varje år och vi älskar att ge våra kunder en upplevelse varje gång de är här. Tycker man om människor och vill ha ett varierande och skojigt arbete så har man kommit rätt, säger Silvy.

Men vilka egenskaper och kunskaper söker ni främst hos en sommarjobbare?

– Man bör vara glad, positiv och stresstålig. Tålamod är också bra att ha eftersom det ofta är samma frågor man får svara på hela tiden. För de som jobbar som djurvårdare krävs att de har gått gymnasial djurvårdarutbildning.

De sökande kommer från hela landet och får ordna boende på egen hand under sommaren.

– Men lokalbefolkningen är fantastiska på att ordna jättefina boende, de piffar upp sina stugor inför sommarsäsongen. Alla våra anställda brukar hitta boende utan problem, berättar Silvy.

Här ansöker du till Kolmården

Utbildningar som ökar dina chanser att få jobb på Kolmården

Sommarjobb

  • Så hittar du sommarjobbet
  • Skriv en vinnande ansökan
  • Tips inför anställningsintervjun

Allt hittar du i Fakta: Sommarjobb

Relaterat

Fråga SYV