Pedofil fick starta gymnasieskolor

Pedofil fick starta gymnasieskolor
Foto: Henry Lundholm

En dömd pedofil fick starta tre friskolor i Stockholm. Idag har han lämnat över ledningen till kvinnlig hallick.

En dömd pedofil har startat och drivit tre fristående gymnasieskolor i Stockholmsområdet, uppger TV 4 Nyheterna. År 2000 fick den 47-årige mannen tillstånd att starta friskolorna, trots att han mindre än två år tidigare avtjänat ett treårigt fängelsestraff för att ha haft samlag med en sjuårig flicka. Enligt 48-åringen hade flickan övertalat honom till sexuellt umgänge.

År 2007 dömdes mannen på nytt, denna gång till sex års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott. 47-åringen hade under tre års tid förgripit sig på en flicka och även filmat övergreppen.

Men enligt TV 4 Nyheterna är pedofilen inte den enda inom friskoleföretaget som har dömts för grova brott. När mannen hamnade i fängelse överlämnade han ledningen till sin 49-åriga kollega och dennes 30-åriga hustru, en före detta prostituerad. Kvinnan hade precis avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för grovt koppleri eftersom hon var en av de huvudansvariga i en stor kopplerihärva med ryska prostituerade.

I dag är det den kvinnliga hallicken och hennes svärfar i 80-årsåldern som driver friskolorna, eftersom både 47-åringen och 49-åringen dömdes till fängelse och näringsförbud i januari i år.

Länkar: Fler som fått problem med rättvisan

Fråga SYV