Efter musikstudierna –
Povel håller Robyns takt

Efter musikstudierna – Povel håller Robyns takt
Foto: Kamilla Kraczkowski

Tidigt fick Povel ett trumset av sina föräldrar som substitut till kastrullerna i köket men vem hade kunna ana att det skulle bära ända till New York och ”Late Show with David Letterman”?

Sedan fyra år tillbaka har Povel uteslutande levt på musiken och delat tiden mellan att producera, spela in i studion och att turnera med olika artister, exempelvis Robyn.

– Hon är Sveriges kanske enda riktiga musikaliska världsstjärna just nu. Självklart var det en stor grej när jag fick chansen att börja spela med Robyn. Jag kände kapellmästaren i hennes band sedan tiden på en folkhögskola i Svalöv och som med det mesta annat i livet handlar det om kontakter. Allting gick väldigt fort efter att jag fick frågan. Två dagar efter det första samtalet var jag hemma hos Robyn för att käka frukost. Hon tog tempen på mig, men det kändes direkt att kemin stämde. Hon har en unik energi och är otroligt lätt att prata med. Dessutom är hon väldigt jordnära och arbetsam, berättar Povel.

Tiden med Robyn har varit väldigt intensiv. En mängd spelningar har avverkats, på så vitt skilda platser som San Francisco, Irland och Berlin. Jobbet som trummis i Robyns band har även tagit Povel så långt som till en spelning i världens kanske mest kända talkshow, ”Late Show with David Letterman”.

– Jag kan erkänna att jag var otroligt starstruck på inspelningen och kulmen kom efter att vi hade spelat klart då Letterman passerade mig vid trumsetet. Jag for upp som en raket och sträckte fram handen, han såg ganska förvånad ut men sa; ”nice show man.” Det kändes stort!

Tips: Utbildningar

Fråga SYV