07 okt 2021

"Måste kunna agera som affärsman"

Jag älskar att vara ute i naturen, och växte upp med en mamma som var ”Mulle-tant” och en hurtig norrman till pappa. Så det är kanske inte så konstigt att jag blev som jag blev, säger Ola Skinnarmo med ett leende.

Han är kvick i sina kommentarer och räds inte att använda en kaxig ton när han berättar om sina upplevelser.

Hitta utbildningar:

Utbildningar inom kommunikation
Utbildningar inom affärsutveckling

Att vara äventyrare innebär självklart en del risker, men jag är här för att leva livet, inte skrämma livet ur mig. Under en av turerna över Grönland trillade jag exempelvis ner i en glaciärspricka, men det gick bra. Några dagar senare trillade min polare ner i en annan glaciärspricka och då gick också repet av så han föll 27 meter. Självklart är man rädd ibland, men det hör till. Vi klarade oss båda.

Ola har fokuserat sina äventyrsresor till kalla platser och enligt honom finns det självklara skäl till den inställningen.

Det är bara gamla gubbar som lallar runt i öknar och tycker att det är coolt. I djungler finns amöbor och annan skit, det har aldrig lockat mig. Mitt nästa äventyr blir att segla Nordostpassagen, en dröm som jag har haft länge. Det är bara tre som har seglat den sträckan tidigare.

För att bli framgångsrik äventyrare krävs inte bara kreativitet och mod utan även lämplig utbildning och affärsmässighet.

– Man måste givetvis palla fysiskt på plats och inte minst mentalt, vilket kanske är ännu svårare för många. Men man måste även kunna agera som både affärsman och PR-kille för att få sponsring. Att segla Nordostpassagen kostar ungefär sju miljoner exempelvis.

Läs mer:

Så blir du äventyrare

Calle Magnusson / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-12

Modestudier – Milano eller Borås?

Astrid pluggade i Borås och startade eget klädmärke. Emil pluggade i Milano och jobbade på Armani. Här hittar du deras guide till modestudierna. Konkurrensen i modevärlden är hård. Var du väljer att utbilda dig kan betyda mycket för din framtida karriär. Borås är fritt, Milano ger kontakter. Oavsett vilken väg du väljer får du räkna med att börja som assistent.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Cirkusdirektören som blev professor

Idén till Cirkus Cirkör, Tilde Björfors livsverk, kom tidigt 90-tal. Hon var strax över 20 år och befann sig mycket i Paris där hon bodde hos några kompisar som höll på med nycirkus och hakade på dem till träningen. Folk flög i luften och sprang på väggarna, Tilde blev frälst. – Jag har provat det mesta inom cirkus, men jag kan ingenting speciellt bra.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-12-17

Fira alternativt på Uplands

Utbytesstudenter, barnfamiljer, äldre, hemlösa, eller helt enkelt de som vill uppleva en annorlunda jul. Alla är välkomna när Uplands Nation alternativa julfirande slår upp dörrarna klockan tolv på julafton. Joel Teran, 27 är en student med många järn i elden just nu. Samtidigt som han pluggar sista terminen på juristprogrammet i Uppsala organiserar han Uplands nations traditionsenliga alternativ ...
Läs mer