Lundagård startar internationell sajt

Lundagård startar internationell sajt

Studenttidningen Lundagård lanserar en ny sajt på engelska. ”Det ska bli bra att få in nya idéer” säger webbredaktör Gustaf Eriksson.

I fredags lanserade studenttidningen Lundagård sin nya satsning: Lundagard.net, en engelskspråkig webbtidning för internationella studenter.

– Det handlar om att det kommer tusentals internationella studenter till Lund varje år. Vårt uppdrag är att ge allas perspektiv. Genom att producera material på engelska kan vi komma alla till del. Vi har haft det här på gång länge men av personalskäl har det inte varit möjligt innan, säger Lundagårds webbredaktör Gustaf Eriksson.

Den nya redaktionen består av två redaktörer och ett tiotal internationella studenter. Lundagård är först i landet med en så stor satsning på engelskspråkig journalistik av och för studenter.

– Många internationella studenter vill ta vara på sin tid i Sverige och engagera sig. Några har journalistisk bakgrund medan andra inte har det, det är som med övriga redaktionen.

Du slutar på din post nu till sommaren. Hur blir det att lämna över två sajter?

– Hehe, det gör väl separationsångesten lite större. Det är jätteroligt att vi kunde starta upp det men det är bra att få in nytt blod. Jag har varit här sedan 2008, det är länge i studentvärlden. Det ska bli bra att få in nya idéer, säger Gustaf.

Tips: Utbildningar

Fråga SYV