Stenkoll på personalen
19 apr 2016

Stenkoll på personalen

Beata Kubica var länge nöjd med jobbet som butiksbiträde hemma i Stockholm. En kompis tipsade dock om personalvetenskap och nu blickar hon framåt på en karriär som personalchef.

­– Jag har alltid varit intresserad av psykologi och relationer mellan människor, men inte haft betygen eller ambitionen till att bli psykolog, berättar Beata.

När hon fick höra om personalvetenskap som utbildning kände hon med en gång att det var något för henne.

– Jag älskar att jobba med människor och jag tycker att interaktionen på en arbetsplats är skitspännande.

Under utbildningens gång får man först läsa introduktionskurser i bland annat sociologi och psykologi. Därefter väljer man sin egen fördjupning, vilket är ett stort plus enligt Beata.

– Man skräddarsyr ju sin utbildning så att den passar ens egna mål.

Själv hoppas hon på att så småningom kunna jobba som personalchef på ett storföretag.

– Jag gillar att ha mycket att göra, på ett stort företag är ju personalstyrkan större, alltså kommer jag ha mer att göra där.

Samir Yosufi
Senast uppdaterad: 19 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här är yrkena som är heta och iskalla 2015

Ljusa utsikter för brandmän, sjukgymnaster och tandläkare. Sämre prognos för kulturyrken och beteendevetare. Knåda ryggar, släcka bränder, lära ut språk och laga tänder. Det är konkreta, handfasta akademikeryrken som gäller för den som vill ha en säker arbetsmarknad framöver. Det visar en stor kartläggning som gjorts av Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, i samband med Studentmässan&nb ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Lättare att bli läkare – sök direkt efter gymnasiet

Nu kommer antagningsbeskeden, och med dem en överraskning: Du behöver inte ha maxpoäng för att bli läkare. Hitta din utbildning: Läkarutbildningar I dagarna skickas antagningsbeskeden ut till dem som sökt utbildningar vid svenska lärosäten våren 2011. Sammanlagt har 176 982 personer blivit antagna, en ökning med tre procent jämfört med vårterminen 2010.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Skaffa kunskap och gör världen bättre

Plugga utbildningarna som hjälper människor och miljö. AllaStudier hjälper dig hitta utbildningar och länkar. Läs också om Rebecca och Sofia som kämpar för kvinnors rättigheter. Kämpa för mänskliga rättigheter i FN, jobba som volontär under gymnasietiden, utveckla miljövänliga energikällor eller ordna poliovaccinering åt barn. Det finns många sätt att göra världen till en drägligare plats att leva ...
Läs mer