Så pluggar du med mobilen

Foto: Fredrik Petersson

Överallt omkring dig finns hjälpmedel för en lättare vardag, det gäller även skoldagen. Är du en av de som har en iPhone kommer här ett par appar som gör din dag i plugget lite lättare.

Foto: Fredrik Petersson

Svensk almanacka

Den svenska almanackan hjälper dig att hålla koll på ditt liv såväl utanför som i plugget. Med sju olika påminnelseljud och med två påminnelsechanser per anteckning i kalendern kan du knappt missa det du har planerat in. Den innehåller även födelsedags- och namnsdagslista, teman och en koppling direkt till Wikipedia.

Foto: Fredrik Petersson

iTranslate Plus

iTranslate Plus är en applikation som översätter ord, fraser och meningar för dig. 52 olika språk finns inprogrammerade i denna fantastiska app som fungerar både i skolan som under semestern. Har du tyska, har glömt ett ord? Använd iTranslate Plus.

Foto: Fredrik Petersson

Dropbox

Dropbox är ett utmärkt sätt att alltid ha tillgång till sina filer. Nu har det blivit ännu lättare när det även finns till telefonen. Och förutom att komma åt din dropbox i mobilen är programmet ett smidigt sätt att läsa pdf:er på. Perfekt om du vill komma åt skoljobbet på väg hem i bussen.

Foto: Fredrik Petersson

Wikiamo

Wikipedia är en grym och omdiskuterad kunskapskälla. Wikiamo är troligtvis den bästa appen för Wikipedia i mobilen. Tydlig, lätt att använda och en smidig sökfunktion. Perfekt! Men glöm för allt i världen inte att vara källkritisk till informationen.

Foto: Fredrik Petersson

Evernote

Denna applikation har vunnit många bra priser som bästa mobilapplikationen. Den hjälper dig helt enkelt att komma ihåg saker. Du kan skriv ner idéer, ta snapshot och spela in. Perfekt om du har mycket i huvudet under lektionerna.

Fråga SYV