Klara vann drömresan till Kenya

Klara vann drömresan till Kenya
Foto: Lena Garnold

Klara Andersson, 21, blev den lyckliga vinnaren i vinterns tävling arrangerad av AllaStudier och Blueberry. I sommar får hon resa till tropiska Shimonihalvön i södra Kenya för att studera delfiner, sköldpaddor och andra marina djur.

– Det känns helt fantastiskt, faktiskt. Jag ser fram emot att åka, det ska bli en fantastisk upplevelse! säger Klara.

Till vardags pluggar Klara andra terminen på läkarprogrammet i Göteborg. Sedan tidigare är hon intresserad av volontärarbete och har varit engagerad i Rädda Barnen. Där var hon samtalsledare och projektledare i projekt med barn.

– Det är första gången jag åker till Afrika, det ska bli jättespännande. Jag hoppas lära mig väldigt mycket om den nya miljön, projektet och hur delfiner lever. Jag ska få resa tillsammans med en grupp forskare och några engelsmän. Jag är tydligen den enda från Sverige.

Klara läste om tävlingen i Metro och bestämde sig för att vara med. Hon resonerade att man inte förlorar något på att delta, även om man inte vinner.

– Man tror aldrig att man ska vinna när det är så många som är med. Jag brukar aldrig vinna tävlingar så det var en chock! säger Klara.

Relaterat

Fråga SYV